Ce spun obiceiurile zilnice despre noi

De Oana Dinu, pe Ultimul update Miercuri, 11 aprilie 2018, 15:01
Suntem conștienți de ritualurile noastre, dar de cele mai multe ori nu realizăm ce spun acestea despre noi. Iată ce trăsături de caracter ascund obiceiurile noastre zilnice.

 

Lucrurile pe care le facem zilnic scot la iveală anumite trăsături ale personalității noastre la care nu ne-am fi gândit, conform Brightside.

Alimentația sănătoasă

Cei care au o alimentație bazată pe mâncarea organică se cred superiori și sunt, de obicei, mai puțin altruiști.

Cercetătorii spun că: “Oamenii cred că au făcut ceva bun și acum au dreptul să judece. Acest lucrul poate fi comparat cu ceea ce simți când mergi la sala de sport și după ce alergi câțiva kilometrii crezi că poți mânca o ciocolată întreagă.”

Mersul la solar

Contrar avertismentelor privind riscurile la care ne expunem atunci când alegem bronzarea artificială, multe persoane merg la solar periodic.

Conform studiilor, dorința de a fi mereu bronzat indică alte dependențe. De exemplu, astfel de oameni au de șase ori mai multe șanse să devină alcoolici și sunt predispuși de trei mai mult la tulburări afective sezoniere.

Dușurile cu apă rece

Potrivit oamenilor de știință, cu cât petreci mai mult timp sub apa fierbinte, cu atât mai singur te simți. De aceea, oamenii echilibrează căldura emoțională prin alternarea temperaturii apei atunci când fac duș.

Despre cei care fac duș cu apă rece se spune că sunt egocentrici, încăpățânați, și chiar dacă ascultă alte opinii, nu sunt de acord cu ele.

Plasele reciclabile

Autorii studiului explică faptul că oamenii care utilizează pungi reutilizabile și cred că astfel au grijă de mediul înconjurător, ajung să consume gustări mai puțin sănătoase. Ei cred că dacă au făcut un lucru bun, au drepturi mai multe decât ceilalți.

Poșta electronică

Căsuța de mail poate spune multe lucruri despre caracterul unei persoane. Aici sunt 3 categorii: oamenii inteligenți (cei care nu pierd timp să citească sau să șteargă mailuri neimportante) , cei obsedați de control (care ordonează tot, șterg, răspund rapid, nu ignoră niciunl mail) și cei perfecționiști (care nu-și șterg niciodată mesajele după ce le citesc, în caz că au nevoie de ele).

Cafeaua fără zahăr

Cercetăriile arată că oamenii care prefer cafeaua neagră sunt predispuși la tulburări psihice. Se pare că în spatele preferinței pentru gustul amar al alimentelor s-ar ascunde un psihopat.

Cei care preferă băuturile amare, cum ar fi ginul tonic sau bere, sunt ipocriți și egoiști, cu trăsături sadice sau narcisice.

 

Citește și:

Simptomele tulburării de personalitate narcisică

De ce oamenii inteligenți sunt nefericiți

Foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter