Ce efecte ar putea avea instalarea și utilizarea rețelelor 5G în România. S-ar putea crea peste 250.000 de locuri de muncă

De Ioana Tătaru, pe Ultimul update Joi, 22 noiembrie 2018, 14:03
O nouă revoluție în domeniul tehnologiei mobile este pe cale să se producă! Este vorba despre tehnologia 5G, prin care viteza de transmitere a datelor va fi mult mai mare și care își propune să aducă până în anul 2026 venituri de aproape 5 miliarde de euro și să creeze 250.000 de locuri de muncă.

Ce înseamnă tehnologia 5G?

1G ne-a adus vorbitul la telefonul mobil, 2G a introdus SMS-ul, 3G ne-a permis să accesăm Internetul, iar 4G ne-a adus imaginile video, 5G înseamnă toate acestea la viteze de 10 ori mai mari. Mai exact, dacă îți dorești să descarci un film de 2h. în calculator fără cablu, cu ajutorul tehnologiei 5G, filmul va ajunge în calculatorul tău în 3,6 secunde, potrivit Stirileprotv.ro

În noaptea de Revelion nu se vor mai bloca rețelele de telefonie mobilă

Viteza tehologiei 5G nu va fi folosită doar pentru filme, realitate virtuală sau jocuri. De pildă, un chirurg va putea comanda un robot care va putea face operații pe cord, la un concert de 100.000 de spectatori toată lumea va putea avea Internet și va putea primi apeluri sau în noaptea de Revelion vom putea vorbi cu cei dragi pentru că rețelele nu se vor mai bloca.

Când vor fi toate acestea posibile?

Din anul 2020, anunță oficialii. 2 miliarde de euro ar urma să investească operatorii care vor câștiga licitațiile pentru banda 5G în România, asta pentru că trebuie să monteze zeci de mii de antene noi în toată țara.

Instalarea rețelelor 5G ar putea crea peste 250.000 de locuri de muncă în România

Nu doar că ne vor aduce viteză mai mare la Internet, ci și noi locuri noi de muncă. Instalarea și utilizarea rețelelor 5G în România duce la crearea a 252.000 de locuri de muncă și va avea un efect de multiplicare a 4,7 miliarde de euro, arată Strategia 5G pentru România, document pus în discuția publică, de Ministrul Comunicațiilor și de ANCOM, potrivit Mediafax.

Noua tehnologie va avea efecte directe. Mai exact, digitalizarea industrială în România va aduce creșteri semnificative ale cifrei de afaceri din industrii inteligente. Potrivit rezultatelor unui studiu despre 5G, într-un oraș de dimensiunile Bucureștiului s-ar putea crea aproximativ 50.000 de locuri de muncă, 10.000 în orașe precum Cluj sau Iași, iar la Lugoj aproximativ 400.

Citește și: -Cel mai mare antreprenor de turism din România investește acum în tehnologie

-Cum poți să te folosești de tehnologie pentru o viață mai ușoară

Sursa: Stirileprotv.ro/Mediafax

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter