Cât costă bradul de Crăciun în acest an

De Nicoleta Galeteanu, pe

Natural, ecologic, mai mic sau mai bogat, mai modest ori mai excentric, oricum ar fi, bradul de Crăciun nu trebuie să lipsească din casă de sărbători.
Chiar dacă pomul de Crăciun se scumpeşte de la an la an, obiceiul tradiţional al împodobirii bradului în ajunul sărbătorilor nu este însă un lux.

În oraş se găsesc brazi pentru toate buzunarele. Iată cât te costă miresma de cetină în acest an.

În pieţele din Bucureşti – Obor, Matache, Râmnicu Sărat, Drumul Taberei -, majoritatea brazilor sunt importaţi din Austria sau Danemarca şi costă între 70 şi 400 de lei pentru cei tăiaţi, de pus în suport.
Dacă vrei unul de „arborat” în curte, unul cu rădăcină, care poate fi replantat în ghiveci, ajunge şi la 1.500 de lei.

În zona Obor însă oferta este mai generoasă, atât în ce priveşte tipul de brad, cât şi plaja de preţuri.
Anul acesta, târgul de brazi organizat în piaţă îţi propune brăduţi de Crăciun cu 70 de lei şi până la 6.500 de lei, în funcţie de mărime şi calitate.

De asemenea, brazi naturali găseşti şi în supermarketuri.
La Hornbach, brazii naturali costă 90 de lei, în timp ce în curte la Selgross, preţul unui pom de Crăciun ajunge la 200 de lei.

Mai ieftini îi vei găsi în Practiker, unde un brăduţ costă de la 47,99 lei, dar merită să faci un drum şi până la Băneasa Shopping City. Pomii de Crcăiun expuşi în parcarea mall-ului îi găseşti şi la 60 de lei.

Ceva mai mult vei plăti dacă îl achiziţionezi din Real – în jur de 150 de lei.

Dacă preferi brazi artificiali în ideea unei investiţii pe termen lung, la Bricostore, preţurile încep de la 55 lei, conform ofertelor de pe site, şi ajung la 220 lei, iar oferta este una diversificată.

Un brad canadian cu aspect nins, de 150 de cm, costă 54,99 lei, un brad alb, cam tot atâta, în timp ce unul natural „Nordmaniana” ajunge la 79,98 lei.

Cel mai scump este însă tot pomul artificial, cum este bradul „Princess”, de 150 de cm şi cu 786 de ramuri, la 219,99 lei.

Şi pe suportul de brad vei cheltui ceva mai mult. Aici preţurile ajung şi la 120 de lei.

Brad artificial

Dacă preferi totuşi un brad artificial, preţul se situează în medie între 120 de lei şi 350 de lei, în funcţie de înălţime, de numărul de ramuri şi de accesorii.

O variantă poate fi brazii cu fibră optică, pe care îi poţi comanda de la magazinele online cu produse de Crăciun. Preţul unui astfel de brad, înalt de circa 2 metri, ajunge la 350 de lei şi are şi instalaţia inclusă.

Odată cumpărat bradul, mai rămâne grija podoabelor care, ce-i drept nu sunt prea ieftine.  În supermarketuri, decoraţiunile ajung la câteva sute de lei, dintre care globurile, chiar şi 20 de lei bucata – în special cele mari sau pictate manual -, instalaţia, 80 de lei, o steluţă pentru brad 7-8 lei, beteala, 12 lei.

Brazi de închiriat

Pentru cei mai comozi, există şi alternativa închirierii pomului de Crăciun, iar pe internet se găsesc de asemenea o mulţime de oferte.

Desigur, preţurile sunt pe măsură, bradul fiind gata decorat, cu ornamentele magazinului. Costurile variază între 40 de lei şi ajung la 700 de lei, şi se pot plăti în 3 sau 4 rate.
Pomul se poate închiria cu tot cu globuri, ornamente şi instalaţii luminoase.
Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter