Cum se fierbe fasolea corect: trucurile pe care nu ți le spune nimeni

De Unica.ro, pe
Cum se fierbe fasolea corect? Fasolea este unul dintre alimentele de bază din bucătăria românească: de la iahnie la ciorbă, există multe feluri de mâncare.

Este însă important să știi cum se fierbe fasolea. Aceasta se numără printre legumele care cauzează balonare și probleme digestive, mai ales dacă nu este pregătită corect. Există însă o modalitate de a fierbe fasolea care nu doar că o face fragedă și aromată, dar și elimină problemele de digestie ulterioare.

Vei avea nevoie de cele mai bune boabe de fasole uscată (ele nu trebuie să fie stricate sau vechi). În plus, vei avea nevoie de fasole uscată, verdețuri, apă și sare.

Fasolea pe care o folosești nu trebuie să fie mai veche de doi ani, după cum arată Playtech. Timpul de fierbere variază în funcție de vechimea ei, acesta putând varia de la 45 de minute la 2-3 ore.

Înainte de toate, fasolea se lasă la înmuiat timp de cel puțin 8 ore. Aceasta se ia și se pune într-un vas încăpător, care se umple cu apă călduță, și se lasă peste noapte. În acest fel, fasolea va elimina substanțele responsabile pentru problemele de balonare sau indigestie.

Citește și: Cum se coc vinetele perfect – trucul pe care nu ți l-a spus nimeni

Citește și: Rețeta perfectă de porumb fiert: secretul pe care nu îl știai

Citește și: Fructele de mare – care sunt delicatesele din mare și cum se consumă

Citește și: Alimente care nu se țin la frigider. Inclusiv legume și fructe

La final, boabele de fasole vor fi umflate. Cele care plutesc la suprafață se păstrează, pe când cele care s-au scufundat se aruncă. Se aruncă apa și se schimbă cu apă proaspătă, astfel încât să depășească cu cinci centimetri nivelul boabelor. Oala cu fasole și apă se pune la fiert. În acest timp, apa se schimbă de trei ori, de fiecare dată după ce dă în clocot.

La ultima tură de apă se poate adăuga un vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu, întrucât acest pas ajută la înmuierea boabelor de fasole. Însă când apa începe să fiarbă, focul se dă la mic și se acoperă cu un capac oala, lăsând un spațiu mic prin care să iasă aburii. Acest pas este opțional. Fasolea se mai lasă jumătate de oră pe foc. Cu 10 minute înainte se adaugă sarea și verdețurile.

Atenție însă: dacă vrei să prepari ciorbă, fasolea se scoate cu 15 minute mai devreme, întrucât ea va continua să se gătească și când va fi ciorba pe foc. Dacă pregătești însă fasole bătută, lasă fasolea să se răcească înainte de a o folosi.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter