Când este Anul Nou Chinezesc 2021. Festivalul Primăverii și tradițiile lui

De Adina Zamfir, pe

Anul Nou Chinezesc 2021 va începe pe data de 12 februarie, într-o zi de vineri, iar festivitățile se vor încheia cu Festivalul Lampioanelor, pe data de 26 februarie. Este cea mai mare, cea mai lungă și cea mai iubită sărbătoare chinezească, asociată cu festivități și tradiții spectaculoase.

 

Anul Nou Chinezesc 2021 este dedicat Bivolului alb de Metal, zodia imediat următoare după Șobolanul de Metal care a guvernat anul 2020. Pe când europenii și americanii sărbătoresc anul nou la dată fixă pe 1 ianuarie, anul nou chinezesc pică în fiecare an la date diferite, deoarece el este calculat după calendarul Lunii.

În 2021, Anul Nou Chinezesc va începe pe 12 februarie și se va sărbători timp de 15 zile, în care majoritatea chinezilor se opresc din lucru, organizează mese festive în familie, participă la spectaculoase festivități de stradă și țin numeroase obiceiuri menite să le poarte noroc în noul an, să le aducă prosperitate, fericire și sănătate.

Cum se calculează Anul Nou Chinezesc

Conform tradiției, toate sărbătorile, toate festivitățile și festivalurile chinezești se țin după calendarul Lunii. Fazele Lunii și calendarul lunar sunt deosebit de importante în tradiția chineză, în istoria lor, în crendințele lor religioase și în complicata astrologie chineză.

Anul Nou Chinezesc începe întotdeauna întotdeauna în intervalul 21 ianuarie – 19 februarie, dar pică de la un an la altul în zile diferite.

El se calculează în funcție de ziua în care va fi a doua Lună nouă după solstițiul de iarnă din anul precedent. Astfel că, Anul Nou Chinezesc 2021 va începe pe data de 12 februarie, când este Lună nouă în zodia Vărsătorului, conform zodiacului european, și când începe zodia Bivolului de Metal, conform zodiacului chinezesc.

Anul Bivolului se va încheia pe 1 februarie 2022 și va fi urmat de zodia Tigrului.

Anul Nou Chinezesc și Festivalul Primăverii

Când este Anul Nou Chinezesc 2021. Festivalul Primăverii și tradițiile lui

lampioane aprinse în timpul Anul Nou Chinezesc

Dacă în Europa, Anul Nou este asociat cu petrecerea de Revelion dintre ani, chinezii asociază Anul Nou cu Festivalul Primăverii, un festival vechi de peste 4.000 de ani care durează 15 zile.

Fiecare zi din cele 15 are semnificații străvechi și fiecare dintre ele este onorată cu diverse obiceiuri și tradiții religioase.

În primele 5 zile ale festivalului nimeni nu muncește, se închid fabricile și magazinele și toată lumea petrece, organizează mese în familie și își onorează strămoșii. Cina servită în familie de Anul Nou conține carne de porc, rață sau pui, precum și un desert dulce, iar seara se încheie cu focuri de artificii. A doua zi dimineața, copiii le urează părinților un an nou fericit și cu sănătate, primind bani în plicuri de hârtie roșie.

În timpul celor 15 zile de festival, sunt onorate, spre exemplu, Ziua Primăverii, Ziua Cuscrilor, Ziua Șobolanului, un animal deosebit de norocos în astrologia chineză, sau Ziua Calului or a Caprei. Mai sunt zile închinate Sănătății, Ginerelui sau Pietrelor. Festivalul Primăverii se încheie pe 26 februarie cu Festivalul Lampioanelor din hârtie, când va fi Lună plină.

Obiceiuri legate de Festivalul Primăverii

În toate aceste zile, chinezii organizează diverse festivități și păstrează obiceiurile din străbuni. Ei consumă alimente ritualice precum orezul, pita nedospită, găluștele, tăiețeii, mâncărurile din legume benefice precum sunt verdețurile de primăvara, varza sau usturoiul.

Se pregătesc o mulțime de prăjituri și dulciuri de casă, din ingrediente simple, și se decorează cu roșu, cu auriu și cu flori naturale.

Prăjituri simple din orez îndulcit se gătesc și în ultima zi a festivalului, care este dedicată Lampioanelor chinezești. Chinezii cumpără sau pregătesc singuri aceste prăjituri ritualice, precum și lampioanele din hârtie de orez, decupate și decorate cu simboluri tradiționale, în care se aprinde câte o lumânare.

Conform tradiției, lampioanele reprezintă copiii din familie, iar cei care aprind lampioane în ziua cu Lună plină din 26 februarie își doresc mai mulți copii sau nepoți.

Anul Nou Chinezesc sub zodia Bivolului. Ce semnificații are!

Când este Anul Nou Chinezesc 2021. Festivalul Primăverii și tradițiile lui

Zodiile chinezești sunt deosebit de importante în viața de zi cu zi a oamenilor de rând, în munca lor, în viața lor de familie, în ceea ce privește sănătatea, prosperitatea și norocul lor.

Anii chinezești sunt guvernați de zodiac, iar zodiile corespunzătoare împrumută o mare parte din caracteristicile lor destinului fiecărui an în parte.

Anul Nou Chinezesc care începe pe 12 februarie 2021 va fi anul Bivolului de. Va fi un an în care munca, onoarea, familia, valorile tradiționale, echilibrul și stabilitatea financiară vor conta cel mai mult pentru fiecare dintre noi.

Bivolul nu este considerată o zodie norocoasă de către chinezi, în schimb este apreciată pentru onestitate, echilibru, muncă și rezistență. Acestea sunt trăsături de căpătâi care vor fi apreciate în 2021 și datorită cărora ne putem construi un drum mai bun.

Boul sau Bivolul este muncitor, puternic, hotărât, sigur de forțele lui și capabil să își îndeplinească toate obligațiile și toate promisiunile pe care le face. Anul 2021 este un an în care vom beneficia de mai mult echilibru, de mai multă forță și putere să trecem peste încercările dificile și de mai multe șanse pentru a ne îndeplini dorințele, spune zodiacul chinezesc.

Ce semnifică elementul de Metal al anului 2021

Zodiacul chinezesc este guvernat de 5 elemente primordiale care definesc viața sub toate formele ei: apa, aerul, pământul, focul și metalul. Anul Bivolului este un an de Metal, iar forța acestui element puterea pământului, a apei și a focului, conform principiilor din astrologia chineză.

Pe de altă parte, elementul Metal din Anul Nou Chinezesc 2021 este asociat cu banii și câștigurile, dar fiind în anul Bivolului, acestea vor veni doar prin muncă, prin proiecte bine gândite și prin eforturi susținute. Datorită acestui element, zodia Bivolului arată că nu trebuie să ne îngrijorăm din cauza banilor în 2021, ci să ne gândim la investițiile cele mai bune atunci când ne adunăm câștigurile.

Ce ne poartă noroc și ce aduce ghinion în Anul Nou Chinezesc 2021

Conform tradiției, zodiacul chinezesc stabilește la începutul unui an nou trăsăturile, proprietățile, lunile, zilele, culorile și simbolurile norocoase, precum și pe cele mai puțin norocoase.

Elementele norocoase din Anul Bivolului

  • Culori: alb, albastru, galben, verde
  • Numere: 1, 4
  • Plante: lăcrămioare, bambus
  • Direcții: est, sud-est
  • Lunile norocoase: martie, aprilie, septembrie, octombrie
  • Zilele norocoase: 1, 4, 10, 11, 14, 24

Elementele mai puțin norocoase din 2021

  • Culori: gri, portocaliu, mov
  • Numere: 5, 6
  • Lunile mai puțin norocoase: mai, iunie
  • Zilele mai puțin norocoase: 5, 6, 15, 16, 25, 26

 

Relațiile dintre zodia Bivolului și celelalte zodii

zodiacul chinezesc

zodiacul chinezesc

Legenda spune că animalele au fost chemate la marea petrecere a Împăratului, iar acesta a promis că va boteza zodiile și lunile calendarului după numele animalelor, în ordinea în care vor sosi acestea.

Bivolul a fost primul, dar Șobolanul l-a rugat să îl ia și pe el în spate, pe ultima sută de metri până la curtea Împăratului, deoarece cu picioarele lui micuțe abia mai făcea față drumului. Generos și cinstit, Bivolul l-a luat pe Șobolan în spinare, dar în fața împăratului, micul rozător a făcut un salt spectaculos și a ajuns astfel înaintea Bivolului, fiind prima zodie din zodiacul chinezesc.

Iată ce compatibilități există între zodia Bivolului și celelalte zodii

  • Cele mai bune relații: Șobolanul, Maimuța, Cocoșul.
  • Relațiile complementare: Iepurele, Șarpele.
  • Relațiile amicale: Mistrețul, Câinele
  • Relațiile încordate: Tigru, Dragon, Cal, Capră.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter