Black Friday: Oameni care au murit pentru reduceri

De Diana Zagrean, pe

Nebunia care cuprinde oraşele în celebra Black Friday nu aduce doar cumpărături ieftine şi electrocasnice la ofertă, ci şi incidente violente. Ca şi în cazul deschiderii de supermarketuri, oamenii tind să se îmbulzească sau chiar să se rănească în goana după preţuri mici. Iată câteva cazrui dramatice de oameni care au murit sau au fost răniţi grav în îmbulzeli de Black Friday.
Angajatul Wal Mart care a murit călcat în picioare
După o noapte petrecută la porţile celebrului lanţ de magazine din Statele Unite, cei 2000 de oameni care aşteptau Black Friday erau deja obosiţi şi nervoşi. Nebunia a început însă în jurul orei 5 dimineaţa, în noiembrie 2008, atunci când angajaţii magazinului au încercat să ordoneze cozi de clienţi, pentru a fluidifica traficul între standuri. Jdimytai Damour, de 34 de ani, era unul dintre angajaţii care ţineau uşile din sticlă din faţa magazinului. Lumea a spart geamurile şi mulţimea isterică l-a călcat pe bietul om în picioare. Bărbatul a murit aproape pe loc şi alţi patru oameni, printre care şi o femeie gravidă au suferit răni serioase în îmbulzeală.
Femeia gravidă în 8 luni care a suferit un avort spontan
O femeie gravidă în opt luni a suferit trauma vieţii ei în clipa în care a fost prinsă într-o îmbulzeală de Black Friday. Ea încerca la acel moment să cumepre hăinuţe pentru copilul nenăscut la preţuri foarte mici. Ghinionul a făcut că magazinul pe care l-a ales a fost asaltat peste noapte de clienţi. Femeia a fost îmbrâncită între rafturile cu haine şi practic strivita de mulţimea înnebunită după reduceri. Panica creată de avort şi ţipetele celor din jur nu au făcut decât să agraveze situaţia. Copilul a murit, iar mama a suferit răni grave şi a rămas cu o traumă psihică greu de depăşit.
Tăticii furioşi care s-au împuşcat de faţă cu copiii
Nici magazinele de jucării nu sunt locuri prietenoase de Black Friday în America. Două femei s-au luat la păruială într-un magazin de jucării din Palm Desert, California. În timp ce copiii priveau îngroziţi la cele două femei care se zgâriau şi îşi smulgeau părul, soţii acestora, ambii înarmaţi cu pistoale (!!!) s-au apucat să se împuşte în mijlocul magazinului. În timp ce lumea fugea îngrozită de focurile de armă, cei doi s-ău alergat prin magazin şi ambii au decedat în urma mai multor răni. Reducerea era de 20%.
Femeia care a paralizat pentru o reducere de 100 de dolari la un laptop
Orăşelul Lincoln, din Nebraska a avut parte în 2005 de o asemenea aventură, când două femei s-au luat la bătaie pentru un laptop cu o reducere de 100 de dolari. Femeia de 35 de ani era a doua la coada din magazin, dar în clipa deschiderii standului de produse IT, lumea din spatele ei a trântit-o la pământ. A suferit leziuni serioase la coloana vertebrală, are pierderi de memorie şi nu poate rezista fără medicamente pentru durere nici măcar o zi. „Am economisit 100 de dolari pe laptopul ăla, dar am cheltuit peste 100.000 de dolari pe facturile medicale”.
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter