Au fost furate 711 milioane de adrese de e-mail. Cum afli dacă te numeri printre victime

De Amelia Matei, pe Ultimul update Luni, 23 octombrie 2017, 17:07
Un expert în securitate cibernetică a descoperit  o listă cu 711 milioane de adrese de e-mail care au fost sustrase. Lista neagră conține două seturi de date separate: primul ilustrează adrese de mail, iar cel de-al doilea parole, informează playtech.ro.

Eroarea s-a produs din cauza unui spam greșit configurat, numit “„Onliner”, descoperit de un cercetător de securitate din Paris, cunoscut cu numele de Benkow.

Serverul web a stocat o imensă colecție de adrese de e-mail și parole care au fost utilizate pentru a trimite spam după spargerea conturilor utilizatorilor și trimiterea de e-mailuri din cont.

Ceea ce poți face este să verifici dacă datele tale se află pe această listă și să iei măsurile potrivite. Ca să te asiguri că atât adresa, cât și parola ta sunt în siguranță (sau nu), trebuie să introduci adresa ta de mail în haveibeenpwned.com.

În cazul în care îți găsești adresa de e-mail pe lista neagră cu alte 711 milioane, specialiștii recomandă să schimbi imediat parola. Este recomandat, de asemenea, să o schimbi și pentru a nu-ți fi folosit e-mailul pentru recuperarea altor conturi.

Citește și – De ce nu trebuie să îți fotografiezi niciodată biletul de avion

Citește și – 5 mituri despre piraterie pe care să nu le mai crezi de-acum încolo

Foto – Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter