Animalul de companiei: Nu mănâncă! Ce să fac?

De Libertatea pentru femei, pe

Mâncarea a rămas neatinsă în castronel?… Micul tău prieten încearcă să îţi transmită un mesaj. Poate este bolnav sau poate este doar mofturos… oricum ar fi, nu îl trata cu indiferenţă.

Sfaturi pentru pisici

Pisicile crescute în casă sunt în stare să facă greva foamei câteva zile bune, dacă nu primesc mâncarea preferată. Dar sunt şi cazuri în care pisicile refuză mâncarea când se îmbolnăvesc. Dacă pisica ta devine agitată sau posomorâtă şi nu mănâncă nimic toată ziua, trebuie să o duci la un consult medical. Veterinarul îţi va da cele mai bune sfaturi ca să fie din nou jucăuşă şi „mâncăcioasă”.

Pofta vine  mâncând

De mică, pisica ta trebuie obişnuită cu o hrană cât mai variată, dar în fiecare porţie, trebuie să există şi carne. Spre deosebire de câini, pisicile digeră greu fibrele din legume şi nu se împacă cu alimentaţia vegetală. Combină carnea de pui, peştele sau ficatul cu mâncarea uscată sau umedă din comerţ, pentru a-i oferi o masă cât mai variată. Ţine minte! Zahărul este interzis, iar produsele din lapte cu măsură, numai dacă pisica tolerează lactoza.

Atenţie la sănătate

Durerile de stomac şi durerile de dinţi sunt cele mai răspândite. Nu trata pisica după ureche, cu medicamente din farmacia umană. Mergi întâi la un control veterinar şi oferă-i hrană moale, care poate fi mestecată şi digerată mai uşor.

Sfaturi pentru câini

Câinii sunt mai puţin mofturoşi decât pisicile, dar şi ei refuză mâncarea, dacă sunt bolnavi sau dacă vor să atragă atenţia stăpânilor. Paraziţii intestinali şi problemele de sănătate pot fi uşor depistate la un control medical.

Reţeta optimă  pentru meniul zilnic

Specialiştii recomandă să combini o treime carne, o treime legume şi o treime cereale. Sunt indicate carnea de vită, de pasăre şi de peşte, orezul, morcovul, ceapa, ardeiul, ţelina, fructele şi mierea.

Trucuri pentru poftă de mâncare
► încălzeşte mâncarea mai bine
► adaugă un aliment mai aromat
► scoate-l la plimbare mai des
► foloseşte sosuri special concepute pentru căţei, care fac mâncarea mai delicioasă.

Stresul afectează apetitul

Dacă ai fost plecată de acasă mai multe zile, dacă aţi schimbat locuinţa sau dacă ai adus un nou animal de companie, pisica sau câinele tău pot protesta refuzând mâncarea. Trebuie să le acorzi mai multă atenţie şi să le oferi o hrană cât mai delicioasă, pentru a se întoarce la castronul cu mâncare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter