5 melodii celebre din desenele animate

De Nicoleta Galeteanu, pe

Dacă este ceva care să îţi trezească mai intens amintirile din copilărie, acestea trebuie să fie desenele animate. Iar dacă nu îţi mai aminteşti chiar toţi eroii care te-au…
 …fascinat când erai mică, atunci ascultă celebrele lor melodii care ne chemau fără întârziere în faţa televizoarelor.

Sandy Belle

Probabil cele cele mai îndrăgite desene animate – fiind printre primele filme difuzate după anii ’89 -, Sandy Belle  rămâne la loc de cinste în amintirile multor copii care au crescut cu desenele ruseşti.

Muzica de generic, cântată în limba franceză, a fost creată de unul dintre cei mai cunoscuţi muzicieni japonezi, compozitorul Takeo Watanabe pe versurile lui Noriko Miura. Însă genericul în varianta franceză, intrepretat de Claude Lombard, ne răsună şi acum în minte.

Cei trei muschetari

Personajele – cult create de Alexandre Dumas – D’Artagnan, Athos, Porthos şi Aramis – poate nu ar fi devenit atât de celebră fără numeroasele ecranizări în filme artistice şi animate.

Desenele au făcut istorie în rândul programelor pentru copii în anii ’80, iar soundtrack-ul francez este la fel de faimos ca motto-ul celor trei muschetari „Toţi pentru unul, unul pentru toţi!”

Muzica a fost creată de Guido şi Maurizio de Angelis şi era interpretată de Jean-Jacques Debout şi Liliane Davis.

Lidia şi floarea cu şapte culori

Lidia şi Floarea cu Şapte Culori, sau „Le tour du monde de Lydie”, este un alt personaj care a fascinat în special copilele care se visau regine.

50 de episoade am urmărit cu sufletul la gură ca să vadem dacă Lidia, împreună cu pisica şi căţelul vorbitoare Cathy ş Kador, găseşte floarea magică – un simbol al regalităţii.

Heidi

Izvoare care susură, creste înzăpezite şi turme de oi pe pajişti verzi, toate acestea făceau parte din viaţa lui Heidi, despre fetiţa munţilor cânta de răsunau văile: Holalahidi…

Ascultă mai jos varianta originală, în limba germană.

Candy Candy

Creat de scriitorul japonez Kyoko Mizuki în 1975, Candy a devenit unul dintre cele mai faimoase personaje animate, filmul fiind preluat apoi de numeroase case de producţie din lume.

Desenul dispune şi de una dintre  cele mai frumoase coloane sonore. Muzica este compusă de acelaşi maestru japonez Takeo Watanabe iar vocea inconfundabilă este asigurată de Mitsuko Horie.

Foto: YouTube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter