5 lucruri pe care le au în comun buchetele de mireasă ale prințeselor

De Mihaela Dobre, pe Ultimul update Joi, 18 februarie 2021, 15:15
Când vine vorba de nunți, familiile regale nu se dau de la nimic înapoi. De exemplu, Prințul William și Ducesa Catherine au cheltuit peste 1 milion de dolari doar pe aranjamentele florale din ziua nunții. Dar asta nu înseamnă că Ducii de Cambridge au cheltuit această sumă pec e au vrut. Cand a venit vorba despre buchetul lui Kate, ea a îmbrățișat câteva tradiții regale, unele dintre ele vechi de 170 de ani.

(1) Fiecare buchet trebuie să cuprindă o crenguță de mirt

În 1840, Prințesa Victoria a inclus o creangă de mirt în buchetul din ziua nunții cu Prințul Albert, iar de atunci fiecare mireasă regală care s-a căsătorit, a urmat această tradiție.

(2) Și este întotdeauna tăiat din același tufiș

Prințesa Victoria a plantat și a îngrijit ea însăși planta de mirt pe care a inclus-o și în buchetul ei de mireasă în urmă, iar viitoarele mirese regale au tăiat crenguțele de mirt pentru buchetul de mireasă din același tufiș. Din moment ce mirtul simbolizează norocul în căsnicie, putem înțelege de ce este atât de important.

(3) Buchetele de mireasă ale prințeselor conțin doar flori albe

Chiar dacă în mod traditional culoarea buchetelor de mireasă este aceeași, florile diferă, în funcție de preferințe. În 1947, Prințesa Elizabeta a II-a și-a alcătuit buchetul de nuntă din trei tipuri diferite de orhidee albă. Prințesa Diana a optat la nunta ei cu Prințul Charles din 1981 pentru un buchet tip cascadă, lung de 107 centimetri, cu gardenii, Stephanotis, frezii, orhidee, lăcrămioare, trandafiri albi, iederă și, bineînțeles, mirt. Iar în 2011, Kate a ales un buchet cu lăcrămioare, dianthus (numit și Sweet William, o referință discrete la soț, Prințul William), iederă, zambile și mirt.

(4) Iedera este, de asemenea, aproape nelipsită din buchetele mireselor regale

Pentru a complementa florile albe, miresele regale încorporează verdele ca nuanță secundară în buchetul de nuntă. În cazul Dianei și a lui Kate, acesta a fost reprezentat de iederă, simbol al fidelității, prieteniei și al afecțiunii.

(5) Toate buchetele de mireasă sunt plasate în același loc după ceremonie

Regina Mamă și-a lăsat buchetul la Mormântul Eroului Necunoscut pentru a-și onora fratele care a fost ucis în Primul Război Mondial. Regina Elisabeta a dat, astfel, naștere la o tradiție și acum toate miresele regale își lasă buchetele la acest monument din Westminster Abbey, a doua zi după nuntă.

Citește și – Top 10 cele mai frumoase rochii de mireasă din toate timpurile

Citește și – Femei obișnuite care au devenit prințese sau regine prin căsătorie

Foto – Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter