12 filme motivaționale care te fac să-ți schimbi viața

De Alina Serea, Diana Zagrean, pe Ultimul update Joi, 19 noiembrie 2020, 12:23
Cele mai bune filme motivaționale sunt cele care îți pot schimba viața în bine, pentru că te pun pe gânduri și dacă te fac să privești lumea cu alți ochi.

Vezi câteva exemple de filme motivaționale care te fac să-ți schimbi viața sau să ieși dintr-o perioadă mai grea.

Cuprins

Cele mai bune filme motivaționale

Eat Pray Love

Printre cele mai mediatizate, dar și apreciate filme motivționale din ultimii ani se află cu siguranță Eat Pray Love, cu Julia Roberts în rolul principal. Este un film despre călătoria de regăsire a personajului Liz Gilbert, o femeie care suferă extrem după divorț și care nu-și poate ierta trecutul și nici nu-și poate găsi liniștea. Inspirat de o poveste adevărată, filmul te va pune pe gânduri, te va binedispune și-ți va oferi cel puțin câteva lecții de viață.

Life of Pi

Viața lui Pi, așa cum este tradus în limba română, este printre cele mai apreciate filme motivaționale. Acțiunea are în prim plan un tânăr care supraviețuiește unui dezastru maritim și se vede silit să pornească într-o călătorie epopeică, plină de aventuri și de descoperiri. Filmul este excepțional și urmărește aventura adolescentului pe o barcă de salvare alături de o hienă, un urangutan, o zebră rănită și un imens și înfometat tigru de Bengal.

Băiatul se folosește de cunoștințele sale în ceea ce privește comportamentul animalelor pentru a-l ține la distanță pe tigru, construind o tumultoasă și plină de riscuri relație pe parcursul lungilor luni de călătorie pe valurile oceanului.

Forrest Gump

Unul dintre cele mai emoționante filme motivaționale, cu Tom Hanks în rolul principal, ne învață să fim mai buni, să nu judecăm oamenii după aparențe, ne învață istorie, ce înseamnă iubirea și loialitatea. Dacă nu l-ai văzut până acum, merită să dedici două ore din viața ta candidului personaj, care trece prin întâmplări extraordinare și are o viață plină de peripeții, în vremuri tulburi. Cine l-a văzut deja știe de ce viața este ca o cutie cu bomboane de ciocolată și trebuie să-l revadă cât mai curând.

Pay it forward – Dă mai departe

De asemenea printre cele mai apreciate filme motivaționale, Pay it forward ne învață să facem un bine gratuit, cel puțin o dată în viață. Să schimbi în bine viața unei alte persoane, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp, face lumea în care trăim un loc mai bun.
Este genul de film care te face să mergi la primul orfelinat să adopți un copil, la primul om al străzii și să-i duci un castron cu supă.
Povestea este despre un băiețel care se hotărăște să schimbe lumea. El creează un lanț de fapte bune pornind de la un experiment școlar.

Dead Poet’s Society – Cercul poeților dispăruți

Robin Williams a jucat întotdeauna magistrat roluri motivaționale. Știa să țină un discurs înălțător care îți ridica firele de păr de pe corp și știa să te facă să zâmbești cu cel mai amar sau cald zâmbet de care ești capabil.
În Cercul poeților dispăruți, unul dintre cele mai îndrăgite filme motivaționale, Robin Williams juca rolul unui profesor de limba engleză, la un colegiu elitist, care predă prin metode neconvenționale, nu numai disciplina, ci și felul în care trebuie înțeleasă și trăită viața ca să aibă sens.

The Shawshank Redemption –  Închisoarea îngerilor

Un alt film care surprinde într-o listă de filme motivaționale, Închisoarea îngerilor spune povestea unui om acuzat pe nedrept de uciderea soției lui. Economistul cuminte și speriat se împrietenește cu un client vechi al închisorii, un om care ”face rost” de lucruri din afară și care nu are altceva decât speranța că va fi eliberat condiționat într-o bună zi.
Când personajul principal se lovește de nedreptatea vieții, învățăm cu toții niște lecții de viață și așteptăm finalul cu sufletul la gură.

Filme motivaționale bazate pe fapte reale- 17Erin Brockovich

Bazat pe o poveste reală, filmul cu Julia Roberts în rolul principal te învață să fii o femeie/ persoană independentă, că sacrificiile uneori merită și că nu ai mereu nevoie de studii superioare ca să faci față rechinilor absolvenți de drept sau oamenilor foarte bogați și fără scrupule. Este una dintre peliculele ce nu pot lipsi din top filme motivaționale.

 

Slumdog Millionaire – Vagabondul milionar

O poveste impresionantă despre soartă, noroc, ghinion și cum să-ți urmezi visul și s-ți aperi drepturile, chiar și atunci când tot ce ți-a rămas este speranța. Dacă ești într-o dispoziție bună de văzut filme motivaționale și nu ai văzut încă această peliculă, este momentul potrivit să o faci.

The Green Mile – Culoarul morții

Un alt film cu Tom Hanks care te pune pe gânduri. Pe scurt, filmul ne arată viața unor condamnați la moarte și a paznicilor lor, dar, de fapt, ne învață multe despre prejudecăți, sensul vieții, bine și rău.
Deși se numără printre cele mai apreciate filme motivaționale, este genul de peliculă care te face să ții cu personajul negativ și să vrei să-l izbăvești cumva, înțelegând că lumea reală nu este formată din alb și negru și că există bine în tot ce ne înconjoară, chiar și pe un culoar al morții, unde păcătoșii își așteaptă osânda.

The Pursuit of Happyness – În căutarea fericirii

Un film frumos și emoționant despre cum iubirea unui tată poate face minuni și despre cum ambiția și speranța te pot ajuta enorm atunci când erau tot ce ți-a rămas. Cu siguranță unul dintre cele mai bune filme motivaționale din toate timpurile.

Filme motivaționale bazate pe fapte reale – 127 Hours – 127 ore

Bazat pe fapte reale, filmul spune povestea unui tânăr care rămâne blocat cu mâna între pietrele unui canion din Utah. James Franco îl joacă pe Aron Ralston, un tânăr care pleca des să exploreze și să se plimbe în pustietatea canionului, doar că într-o zi din 2003, cade și rămâne cu mâna înțepenită între un bolovan de câteva tone și un perete stâncos. El a rămas blocat fără provizii timp de 127 de ore, timp în care deshidratarea și disperarea aproape l-au înnebunit. Află ce te scapă cu viață atunci când nu ai șanse, dar mai ai puțină dorință de a trăi și atât.

 

Cast away – Naufragiatul

Un alt film cu Tom Hanks în rolul principal, care te învață să nu renunți, orice ar fi, să nu îți pierzi speranța nici atunci când moartea pare o soluție salvatoare.
Povestea este a unui angajat poștal care se prăbușește cu avionul cu colete într-o zonă nepopulată și rămâne naufragiat și singur pe o insulă pustie. Deși nu are cunoștințe de supraviețuire în sălbăticie, el se folosește de toate resursele epavei avionului și de ce găsește pe insulă pentru a scăpa din tragedie. Unul dintre cele mai bune filme motivaționale despre supraviețuire

Vezi și care sunt cele mai puternice citate motivationale

Unele filme sunt mai bune și au efect mai motivațional decât zece cărți de autodezvoltare și autocunoaștere împreună. De ce să nu te bucuri de învățăturile lor?

Sursa foto – Shutterstock, Profimedia, Hepta

Îți recomandăm și:

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter