10 adevăruri despre viață pe care nimeni nu vrea să le accepte

De Oana Dinu, pe Ultimul update Joi, 07 martie 2019, 17:13
Ne-ar fi mai ușor să vorbim despre orice altceva decât despre aceste 10 adevăruri pe care ne este greu să le acceptăm, deși ele sunt prezente în viața fiecăruia dintre noi. Totuși, acceptarea realității așa cum este ea ne-ar ajuta să ne stabilim mai eficient prioritățile. 

Nimeni nu vrea să vorbească despre ele, dar aceste 10 adevăruri ne influențează calitatea vieții. Timpul nostru este prețios și negarea acestor lucruri nu ne va ajuta să-l valorificăm. Cu toții avem nevoie să le auzim și să ne folosim fiecare clipă pentru evoluția noastră personală. Psihoterapeutul Matthew Jones ne spune de ce trebuie să ținem cont dacă vrem să fim fericiți, conform, inc.com.

O să mori și nu o să știi când

Acesta este poate cel mai dur adevăr, dar nu te poți preface că ești invincibil. Acest lucru este valabil și în ceea ce îi privește și pe cei dragi. Fiecare clipă contează și trebuie să îți structurezi viața într-un mod cât mai semnificativ. Oricât de trist ar suna, acceptarea acestui adevăr îți dă oportunitatea de a reflecta asupra relațiilor tale.

Banii nu te fac mai fericit

Și nici nu te ajută să devii mai bun. Dacă te afli printe cei norocoși, care își permit orice, banii doar amplifică ceea ce este deja prezent în viața ta. Chiar dacă sărăcia aduce nefericire, lucrurile materiale nu garantează fericirea. Dacă trăiești cu convingerea că doar ceea ce nu ai te poate face fericit, vei trăi în permanență cu o stare de nemulțumire. Fii recunoscător pentru orice lucru din viața ta și privește lucrurile în ansamblu. Fericirea este mereu prezentă, trebuie doar să o observi și să te conectezi cu ea.

Nu poți fi perfect

Standardele nerealiste aduc nefericire, anxietate și chiar depresie. Perfecționiștii au un critic interior care nu tace niciodată, ceea ce aduce multă furie și o stimă de sine scăzută care îi distrug pe interior. Bazează-te mai mult pe intuiție și elimină gândurile negative.

Talentul nu înseamnă nimic fără efort

Oricât ai fi de talentat sau ambițios, dacă nu faci eforturi pentru a reuși ceea ce îți propui, nu o să reușești. O minte genială este una exersată. Dacă vrei să cucerești lumea, mai întâi trebuie să ieși afară.

Poți face pe oricine fericit, dar asta înseamnă să renunți la tine

Un adevăr pe care mulți dintre noi îl negăm. Să te pui pe primul loc în viața ta este o dovadă de egoism sănătos și necesar. Dacă încerci să mulțumești pe toată lumea nu faci decât să pierzi timp și resurse pe care le poți folosi pentru propria ta evoluție. Tu ești autorul propriei tale vieți și poți începe oricând să îți respecți valorile, nevoile, principiile și autonomia. În plus, dacă vrei să salvezi pe cineva, nu poți face asta în timp ce tu ești jos, nu?

Prezentul este singurul care contează

Nu mai poți schimba trecutul și nici nu poți prezice viitorul, așa că singurul lucru asupra căruia ai control total este momentul prezent. Învață să te bucuri de fiecare zi și de tot ce îți oferă. Permite-ți să experimentezi și să ieși din zona de confort. Fii atent la emoțiile tale și la ce îți spun despre tine.

Să donezi timp contează mai mult decât să donezi bani

Nu toată lumea are bani, dar cu toții avem timp. Pe care îl putem gestiona după bunul plac. Să dai puțin din timpul tău oamenilor care au cu adevărat nevoie este un mod de a-ți schimba percepția asupra lucrurilor care se întâmplă în jurul tău și de crea o amintire pe viață. Nu uita că o simplă îmbrățișare oferită unui om care are nevoie de afecțiune poate face minuni.

Sentimentele sunt mai importante decât gândurile

Rațiunea ne ajută să rezolvăm problemele practice, dar sentimentele ne conduc de cele mai multe ori din umbră. Deși emoțiile sunt firești, exprimarea lor ne pune deseori în dificultate. Să îți cunoști emoțiile te ajută să înțelegi ce vrei cu adevărat de la viață și să ai o relație bună cu oamenii din jur. De asemenea, acțiunile tale spun mai multe despre tine decât orice cuvânt.

Cea mai importantă resursă este timpul

Ai puterea și responsabilitatea de a decide ce faci cu fiecare moment din viața ta, așa că este momentul să te organizezi și să hotărăști cum vrei să arate viața ta. Nu mai folosi lipsa de timp ca pe o scuză pentru amânările tale și alege cu înțelepciune cum vrei să trăiești și cui vrei să îi dedici timp.

Relațiile contribuie la o fericire durabilă 

Relațiile au un impact mai mare asupra bunăstării și fericirii tale decât veniturile sau ocupația ta. Asigură-te că le acorzi atenție și timp suficient.

Sursă foto: shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter