Un bărbat prins de o balenă cu cocoașă a reușit să se salveze în mod miraculos

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 14 iunie 2021, 15:59

Michael Packard, un bărbat de 56 de ani, din Massachusetts, SUA, a trecut printr-o experiență șocantă după ce a fost înghițit de o balenă cu cocoașă, de circa 27 de tone. Bărbatul este scafandru și s-a dus într-o dimineață să prindă homari pe fundul oceanului. Packard prinde homari în ocean din adolescență, dar spune că niciodată nu trecut printr-o asemenea întâmplare terifiantă.

Scafandrul a povestit presei locale că în momentul în care a sărit din barca sa în apă, a simțit cum se izbește de ceva uriaș, iar apoi totul „s-a întunecat”.

Citeşte şi: Descoperire îngrijorătoare în Indonezia. O cantitate uriaşă de deşeuri a fost găsită în stomacul unui caşalot

„Am simțit o lovitură puternică, iar apoi am văzut negru în fața ochilor. Am încercat să îmi dau seama ce se petrece și am realizat că nu era vorba de un rechin, nu am simțit dinți în jurul meu. Abia atunci am știut că mă aflu în gura unei balene care încerca să mă înghită. Mi-am zis – ‘Până aici mi-a fost, o să mor!’, iar apoi am început să mă gândesc la familie, conștientizând că nu are cum să mai scape cu viață”, a povestit Michael Packard. Bărbatul a spus că a a început să se zbată, pentru a-i transmite balenei că nu este în regulă ceva, iar după câteva secunde a fost „scuipat” de mamifer și aruncat în apă.

Scafandrul a fost văzut de alți pescari care se aflau prin preajmă, scos din apă și dus de urgență la spital.

Un bărbat prins de o balenă cu cocoașă a reușit să se salveze în mod miraculos

Oamenii de știință spun că cazurile în care balenele ataca oamenii sunt foarte rare.

„A fost un incident atipic. Șansele ca așa ceva să se întâmple sunt de una la milion. Packard s-a aflat la locul nepotrivit, într-un moment nepotrivit”, a explicat Peter Corkeron, cercetător la Acvariul New England, din Boston.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter