Restricții de 1 Mai în București: „Grătarul îl facem acasă, în familie”

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 30 aprilie 2020, 20:14
Poliția Capitalei a transmis un comunicat prin care a anunțat care vor fi restricțiile pentru data de 1 Mai, în contextul pandemiei de coronavirus. Potrivit reprezentanților instituției, 2.000 de polițiști vor patrula pe străzile din București.

Ne apropiem de 1 Mai, care pe lângă Ziua Internațională a Muncii este și o zi marcată prin ieșiri la iarbă verde, grătare și petreceri. Anul acesta toți trebuie să abordăm altfel această zi și să respectăm distanțarea socială, să respectăm Ordonanțele Militare și să rămânem acasă. Păstrăm distanțarea socială, evităm aglomerațiile și nu transformăm aceste zile în curse pentru cumpărături. Respectați indicațiile din magazine și păstrați distanța. Respectați orarul de deplasare și aveți grijă de sănătatea dumneavoastră”, a transmis Poliția Capitalei.

De asemenea, românii încă nu au voie să meargă la cimitir pentru a aprinde lumânări.

Citește și: „Să-mi fac planuri de concediu în această vară?” Răspunsul lui Raed Arafat

Încă nu este posibil să aprindeți lumânări la cimitir, pentru cei dragi trecuți în neființă. Accesul în cimitire este permis doar pentru oficierea slujbelor de înmormântare și atunci cu respectarea numărului de opt persoane. Cu toate că vremea se arată prietenoasă, de data aceasta, grătarul îl facem acasă, în familie”, se mai arată în comunicat.

Potrivit Poliției Capitalei, echipajele Brigăzii Rutiere, de ordine publică și Jandarmeria călare vor supraveghea toate zonele unde, de obicei, se organizează picnicuri.

Parcurile sunt și rămân închise. Pentru sănătatea tuturor, respectați Ordonanțele Militare”, a subliniat sursa citată.

Și în această perioadă, amenzile sunt de la 2.000 la 20.000 de lei.

Citește și: Alexandru Rafila: „Coronavirusul va deveni sezonier. Românii se vor reîmbolnăvi anual cu Covid-19”

„Atragem atenția că nu vor fi tolerate abaterile de la normele de conviețuire socială sau încălcările prevederilor Ordonanțelor Militare. Nu se va arăta nicio toleranță față de cei care nu înțeleg să respecte efectul colectiv în reducerea numărului de îmbolnăviri cauzate de Covid-19, față de persoanele care cu bună știință nu vor înțelege că de data aceasta vom sărbători acasă, doar în familie. Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, precum și Jandarmeria București, Poliția Locală și militarii implicați în supravegherea modului în care se respectă prevederile legale în vigoare sunt pregătite să intervină prompt acolo unde se constată încălcări ale legii. În toată această perioadă se acționează cu efective mărite. Alături de structurile de ordine publică și poliție rutieră, echipele de luptători ale structurii de Acțiuni Speciale și ai Jandarmeriei se vor afla în stradă pentru un răspuns prompt în ceea ce înseamnă asigurarea ordinii și liniștii publice”, a încheiat Poliția Capitalei.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter