Prognoza meteo ANM: Cod galben și portocaliu de ploi torențiale

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 18 iunie 2021, 13:57
Prognoza meteo ANM arată că ploile nu se vor opri nici în această săptămână. Meteorologii au emis avertizări de tip cod galben și portocaliu în aproape toată țara. 

Prognoza meteo ANM vine cu vești proaste pentru majoritatea regiunilor țării. Astăzi, 18 iunie, au intrat în vigoare două avertizări de tip cod galben și cod portocaliu, valabile până mâine seară, 19 iunie, la ora 23:00. Vor fi ploi abundente în această perioadă, iar vremea severă se va menține până la începutul săptămânii viitoare.

Avertizare meteo: Cod portocaliu de ploi abundente

În intervalul 18 iunie, ora 12:00 – 19 iunie, ora 23:00, este în vigoare un cod portocaliu de ploi abundente. Afectate vor fi „județele Bacău, Galați, Vrancea, Brăila, Ialomița, Călărași, Buzău, Prahova și în zona de munte a județelor Dâmbovița, Argeș, Brașov și Covasna.”

În aceste zone „va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și izolat 60…80 l/mp.”

„Ploi abundente vor fi pe spații mici și în celelalte județe din Muntenia și Moldova”, mai atrag atenția meteorologii.

Citește și: George Burcea a confirmat sarcina Vivianei Sposub? „Ce ai la burtică, iubita?”

Anamaria Prodan, noi declarații după ce Laurențiu Reghecampf a confirmat că vor divorța

Pentru cine se duce Ramona Olaru frecvent în Mykonos

Ce mașină și-a luat Oana Roman. Vedeta s-a lăudat pe rețelele sociale cu noua achiziție

Prognoza meteo ANM: Cod galben de ploi însemnate cantitativ

În același interval, 18 iunie, ora 12:00 – 19 iunie, ora 23:00, „în Muntenia, Moldova, Oltenia și în Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei va ploua însemnat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică.”

„Aversele vor avea și caracter torențial, pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp”, a anunțat ANM.

Potrivit meteorologilor, fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe alocuri și în celelalte regiuni. Vremea se va menține în general instabilă până la începutul săptămânii viitoare.”

Vremea în București

Și în Capitală „cerul va fi mai mult noros și vor fi averse și posibil descărcări electrice.” În intervalul 18 iunie, ora 12:00 – 19 iunie, ora 23:00, „se vor acumula cantități însemnate de apă, în medie de 30…40 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări, în general de 40…50 km/h.”

Maximele în București se vor situa în jurul valorii de 22 grade Celsius, iar minimele vor oscila între 15 și 16 grade.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter