O româncă a învățat triburile din Kenya să poarte mască

De Oana Savin, pe
Întreaga planetă a fost afectată de COVID-19, însă populația mai săracă a lumii a fost cea care a trecut prin cele mai dificile momente. Fără apă și măști este mult mai dificil să treci peste o pandemie de acest fel.

Una dintre țările care a avut nevoie de un ajutor suplimentar a fost Kenya, unde apa lipsește cu desăvârșire. Aici, autoritățile au depus un efort uriaș pentru îmbunătățirea situației, iar voluntarii au fost extrem de importanți.

Unul dintre acești voluntari este Mihaela Condac, o româncă din Iași. Tânăra a stat în Kenya timp de 10 luni, ca misionar. Ea a încercat să îi determine pe kenieni să aibă grijă de igiena personală, dar și să poarte măști de protecție.

Citește și: Declarațiile unui medic român din Marea Britanie despre situația din România: „Părerile medicale sunt spurcate de oameni care nu au nicio legătură cu medicina”

„Noutatea peentru ei a fost că trebuie să se spele mai mult pe mâini, să aibă o igienă mai strictă şi să se dezinfecteze. Probabil că nu au făcut asta în viaţa lor, vă daţi seama că nu au avut vreo ocazie. Doar cei care au fost la spital poate ar fi ştiut ceva de dezinfectant, dar ceilalţi nu, deci nu erau foarte bucuroşi că trebuie să poarte masca”, a declarat Mihaela pentru Știrile Pro TV.

Ca voluntar, tânăra ieșeancă a cerut sprijin financiar de la mai multe organizații din lume pentru a putea construe rezervoare de apă, puncte de dezinfectare și de distribuție a măștilor. Un lucru extreme de dificl întrucât singura sursă de apă este subterană, aflată la peste 200 de metri adâncime, dar este apa sărată.

În anumite zone, apa se găsește la kilometri întregi distanță.

„De data asta a fost altfel. Mi-a atins inima într-un mod diferit. Şi mi-am dorit tare mult să mă întorc şi să fac mai mult”, a mai spus Mihaela Condac.

Sursă foto: Captură video

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter