O adolescentă din Suceava are un IQ de geniu. Este una dintre cele mai inteligente persoane din lume

De Ioana Tătaru, pe
O adolescentă din Suceava, în vârstă de 16 ani, are un IQ de peste 131. A învățat să citească singură la vârsta de cinci ani, iar în clasa a IX-a a obținut un punctaj aproape perfect la o simulare a Bacalaureatului American.

Miruna Elena Palaghean este elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava. Participă la olimpiade școlare, este îndrăgostită de matematică, informatică, fizică și engleză, îi place desenul în cărbune și are ureche muzicală.

Miruna își dorește să urmeze cursurile unei universități de prestigiu din SUA și pentru asta va trebui să dea Bac-ul american în clasa a XI-a, însă nu are de ce să își facă griji deoarece la o simulare a examenului în clasa a IX-a a obținut punctajul aproape perfect. Miruna a luat aproape punctajul maxim – la SAT 1, engleză-matematică a luat 760 de puncte din 800 posibile.

Părinții Mirunei și-au dat seama că fiica lor este supradotată de la o vârstă foarte fragedă, la doar trei ani, Miruna juca jocuri educative în limba engleză pe calculator și la cinci ani a învățat să citească de una singură.

Adolescenta are un IQ de 131, când media este între 90 și 100

La finalul lunii noiembrie, 2018, Miruna a fost testată și admisă în organizația elitistă „Mensa International”. Nivelul său de inteligență a fost stabilit printr-un test de 45 de întrebări la care a răspuns în 20 de minute. Miruna are un IQ de 131, când media este între 90 și 100. Mai exact, testul poate fi rezolvat doar de 2% din populația lumii.

Mensa este o societate fondată în Oxford (Marea Britanie) ce pune în legătură oameni cu un coeficient foarte înalt de inteligență. Singurul criteriu de admitere în Mensa este obținerea unui scor care îi plasează pe candidați în procentajul de 2% al populației.

Sursa: Adevarul.ro 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter