Meteo ANM. Cum va fi vremea de Crăciun 2020

De Unica.ro, pe
Sărbătorile de iarnă se apropie și meteorologii ANM au estimat cum va fi vremea de Crăciun 2020. Ne putem aștepta la valori termice nesperat de ridicate pentru Ajunul Crăciunului.

Meteorologii ANM ne spun cum va fi vremea de Crăciun 2020. Intervalul de estimări ale valorilor termice și precipitațiilor realizat de Agenția Națională de Meteorologie este 24 – 27 decembrie, potrivit site-ului ANM.

Citește și: Cum va fi vremea de Revelion 2020 – 2021

Cum va fi vremea de Crăciun 2020 în nordul și vestul țării

În Banat și Crișana, vremea va fi deosebit de caldă în Ajunul Crăciunului. Valorile termice diurne ar putea atinge chiar și 12 grade. Apoi temperaturile vor fi în scădere, spre 3 grade, în perioada 26 – 27 decembrie. Minimele vor ajunge de la 1 grade în medie, la 6 – 7 grade în data de 25 decembrie. Apoi vor scădea accentuat până la -4/-2 grade. Probabilitatea pentru precipitații însemnate cantitativ va fi mai ridicată în perioada 24 – 25 decembrie.

Și în Maramureș vremea va fi deosebit de caldă până în data de 24 decembrie, cu maxime de 4 – 9 grade. Regimul termic nocturn va fi caracterizat de temperaturi cuprinse între 5 și 6 grade. După această dată, media va scădea accentuat. Pe 26 și 27 decembrie vor fi maxime termice
de 1 grad și minime de -5 grade, în medie. Vor fi posibile precipitații în tot acest interval, dar mai ales în intervalul 23 – 25 decembrie.

Cum va fi vremea în centrul și estul țării

Probabil vă întrebați cum va fi vremea de Crăciun 2020 în Transilvania, acolo unde de obicei valorile termice sunt în general mai scăzute decât în restul teritoriului. Ei bine, și aici vremea va fi mai caldă decât în mod normal în această perioadă a anului. Răcirea ulterioară a vremii, destul de accentuată, va conduce la maxime de 0 – 1 grad și minime de -6 grade, în intervalul 26 – 28 decembrie. Se așteaptă precipitații pe toată perioada, iar în data de 25 decembrie acestea vor fi importante cantitativ și pe arii mai extinse.

În Moldova, în Ajunul Crăciunului temperaturile ar putea urca până la 11 grade Celsius. Minimele vor fi de asemenea ridicate, cu valori de 5 grade. Apoi vremea se va răci accentat, încât pe 26 și 27 decembrie vor fi, în medie, maxime termice de 1 – 2 grade și minime în jurul a -4 grade. Sunt condiții de precipitații în majoritatea zilelor, iar izolat ar putea fi însemnate cantitativ.

În Dobrogea, vremea de Crăciun 2020 va fi deosebit de caldă în zilele de 24 și 25 decembrie, cu medii climatologice peste cele specifice perioadei. Maximele vor ajunge în jurul valorii de 11 grade, iar minimelor ar putea atinge 5 – 6 grade. Apoi vremea se va răci accentat, încât pe 26 și 27 decembrie vor fi, în medie, maxime termice de 2 – 3 grade și minime în jurul a -1 grad. Temporar vor fi precipitații mixte în intervalul 25 – 27 decembrie. În celelalte zile ar putea, pe spații mici și trecător, să cadă ploi slabe și burniță.

Citește online gratuit numărul de decembrie al revistei Unica AICI.

Vremea de Crăciun 2020 în sudul României

În Muntenia, săptămâna sărbătorii nașterii Mântuitorului va fi caracterizată de vreme mai caldă decât de obicei în această perioadă. Maximele vor atinge o medie de 13 grade Celsius în zilele de 24 și 25 decembrie. Minimele vor avea în medie 3 – 4 grade. Valorile termice vor începe apoi să scadă, astfel că până în data de 28 decembrie, maximele vor ajunge la o medie 2 – 3 grade. Minimele se vor încadra în jurul a -3 grade. Temporar vor fi precipitații mixte în intervalul 25 – 29 decembrie. În restul intervalului, pe spații mici și trecător vor fi posibile burnițe sau ploi slabe.

Cum va fi vremea de Crăciun 2020 în restul țării, așa va fi și în Oltenia. Mai caldă decât normalul perioadei, cu maxime de 12 – 13 grade. Minimele vor avea și ele 3 – 4 grade. După 25 decembrie vremea va intra într-un proces de răcire. Până în data de 28 decembre, valorile termice diurne vor ajunge în medie la 1 – 3 grade, iar minimele la -2 grade. În prima zi de Crăciun și până în 30 decembrie, vor fi posibile precipitații mixte. În restul zilelor, sunt șanse ca trecător, pe spații restrânse, să apară ploi slabe și burniță.

Citește și: Ce stațiuni de schi vor fi deschise iarna aceasta

Vremea la munte

Și la munte vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă a lunii decembrie. În jurul datei de 25 decembrie, maximele ar putea ajunge la o medie de 4 grade. Minimele vor fi de 0 grade. Ulterior, vremea se va răci, astfel încât în perioada 26 – 27 decembrie, valorile termice maxime să ajungă la -5/-4 grade, iar cele minime la -10 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor mixte va fi în general ridicată pe tot parcursul
intervalului de prognoză, dar în intervalul 24-26 decembrie acestea vor fi, local, mai însemnate cantitativ.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter