Melania Medeleanu, un nou premiu pentru implicare socială

De Georgiana Averchi, pe

Gala Itsy Bitsy „Lideri pentru Lideraşi“, ajunsă deja la a cincea ediţie, a adus recunoştinţă liderilor care în 2019 au avut o contribuţie semnificativă în viaţă copiilor sau a părinţilor, în diverse domenii. Premiile au fost acordate pentru nouă categorii și au fost câștigate de următoarele personalități:

Premiul la categoria „Liderii anului 2019 în educaţie prenatală“ a fost acordat prezentatoarei de știri tv și Preşedintă a Asociaţiei SAMAS, Eli Roman, pentru activitatea asociaţiei pe care o conduce.

Trofeul „Liderii anului 2019 în sănătate pentru copii“ a fost primit de Alina Pătrăhău, care a susţinut dezvoltarea Registrului Naţional al Cancerelor la Copil si care a finalizat şi Reconstrucţia şi modernizarea Secţiei de Terapie Intensivă Neonatală şi a Compartimentului de Prematuri al Spitalului Judeţean Constanţa.

„Liderii anului 2019 în cărţi pentru copii“ sunt cei care au investit timp şi efort în dezvoltarea unor proiecte menite să cultive dragostea pentru lectură. Alec Blenche, autor de cărti pentru copii, a fost recompensat cu trofeul de la această categorie.

„Liderii anului 2019 în implicare în educaţie“ sunt cei care au demarat campanii menite să îi ajute pe copii să devină adulţi inteligenţi, puternici şi siguri pe ei. Trofeul a ajuns la Tudor Chirilă, cel care îşi foloseşte vocea curajos, nu doar ca muzician, dar şi ca părinte şi cetăţean, pentru a atrage atenţia asupra problemelor din educaţie.

„Liderii anului 2019 în muzică pentru copii“ sunt cei care, prin muzică, au ajuns la inimile multor generaţii de copii, insuflându-le pasiunea pentru muzică. Trofeul a fost oferit dirijorului Ion Marin, fondatorul Programului Național „Cantus Mundi“, program de integrare socială prin cânt coral, destinat copiilor şi tinerilor din România.

„Liderii anului 2019 în implicarea tatălui în educaţie“ au promovat implicarea tatălui în educaţia copilului. Trofeul a fost primit de Sofia Frunză, fondatoarea „Modern Dad’s Challenges“, care a creat un loc de întâlnire în care taţii pot să înveţe despre importanţa rolului lor în dezvoltarea copilului.

„Liderii anului 2019 în educaţie prin sport“ sunt modele de performanţa în sport, dar mai ales de implicare în promovarea sportului ca mod de viaţă sănătoasă pentru copii. Trofeul a fost primit de Elisabeta Lipă, preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, pentru susţinerea copiilor care aleg sportul de orice fel.

„Liderii anului 2019 în implicare socială“ sunt cei care se implică în sprijinirea copiilor aflaţi în dificultate. Trofeul a fost primit de Melania Medeleanu, jurnalistă dedicată proiectelor sociale în beneficiul copiilor de mai bine de 10 ani, coordonatoarea proiectelor sociale susţinute de Asociaţia MagicCAMP şi Afterschool Clinceni.

„Liderii anului 2019 în eco-educaţie“ sunt cei care s-au remarcat prin proiecte de responsabilitate socială a protejării mediului înconjurător. Trofeul a fost primit de Marin Toma, care a lansat şi susţinut din 2011 proiectul „Plantăm fapte bune în România”, o iniţiativa de împădurire pe bază de voluntariat.

„Liderul Inspirațional al anului 2019“ este Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, pentru sprijinul oferit celor defavorizaţi prin programele Fundatiei Regale Margareta a României şi a celor susţinute de Crucea Roşie!

Copiii au nevoie de modele în viaţă şi noi, la Itsy Bitsy, avem o comunitate tot mai mare de oameni care sunt modele frumoase pentru copii și părinți. Oricine poate fi lider sau supererou al vieții lui, însă la Gala „Lideri pentru liderasi“, i-am premiat și le-am adus recunoștintă celor care au avut cel mai mare impact în societate anul trecut, prin programele dezvoltate de ei“, declară Nadia Tătaru, cofondatoarea Itsy Bitsy FM.

Gala Itsy Bitsy a reunit toţi supereroii Itsy Bitsy: Itsy, Bitsy, SuperZĂPĂ, Spark, Spinner, Sufleţel şi DjDodi alături de sute de oameni din comunitatea Itsy Bitsy.

 

Foto: Stefania Nicolescu, Cristina Nichitus-Roncea, Daniel Angelescu

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter