Primele animale vaccinate împotriva COVID-19 din lume: maimuțe de la o grădină zoo din San Diego

De Unica.ro, pe
Nouă maimuțe de la grădina zoologică din San Diego, California, au fost primele animale vaccinate cu ser experimental anti-COVID-19.

În ianuarie, opt gorile au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus după ce au intrat în contact cu un îngrijitor infectat. Acesta purta echipament de protecție și era asimptomatic.

Până acum, au fost vaccinați patru urangutani și cinci bonobo, urmând să fie vaccinați alți trei bonobo și o gorilă, după cum arată Digi24. Urangutanii și cimpanzeii sunt speciile de maimuțe cele mai apropiate de oameni, astfel încât sunt mai predispuse să se infecteze.

Incidentul în care opt gorile au fost infectate i-a făcut pe oficiali să realizeze pericolul pe care îl poartă virusul asupra primatelor. „Asta ne-a făcut să ne dăm seama că şi celelalte maimuţe erau în pericol”, a explicat Nadine Lamberski, oficial al San Diego Zoo Wildlife Alliance. „Am vrut să facem tot posibilul pentru a le proteja de acest virus pentru că nu ştim exact cum le va afecta”.

Serul cu care au fost vaccinate maimuțele provine de la Zoetis, o companie pentru sănătatea animalelor, care a făcut parte din Pfizer în trecut. Zoetis produce un vaccin anti-COVID-19 destinat animalelor, pe care îl testează pe nurci, pisici și câini.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter