Instagram va restricționa schimbul de mesaje dintre adolescenți și adulți

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 19 martie 2021, 14:56

Reprezentanții platformei de socializare Instagram anunță că vor începe să restricționeze schimbul direct de mesaje dintre adolescenți și adulții pe care nu îi urmăresc. Această măsură vizează intensificarea siguranței minorilor în mediul online.

Astfel, persoanele adulte care vor încerca să trimită mesaje unor adolescenți pe care nu îi urmăresc, vor primi o notificare că nu pot face acest lucru. La rândul lor, tinerii vor primi avertizări cu privire la adulții care prezintă comportament suspect pe rețeaua de socializare.

Citeşte şi: Live-stream-urile de pe Instagram vor dura mai mult de o oră

„Există situații în care este adecvat ca adulții și tinerii să interacționeze pe Instagram, dar este important ca adolescenții să fie protejați de contactarea nedorită din partea adulților. Opțiunea tinerilor, și nu a adulților, de a alege cu cine vor stabili o legătură/conexiune în mediul online, le va oferi acestora un grad ridicat de protecție și mai mult control asupra experienței pe Instagram”, a spus Larry Magid, președinte al ONN-ului ConnectSafely, potrivit thehill.com.

Citește gratuit ediția de martie a revistei Unica. O găsești AICI

Reprezentanții Instagram și cu alte câteva ONG-uri au colaborat la redactarea unui ghid pentru părinți, cu scopul de a-i ajuta să folosească cele mai noi instrumente de siguranță și setări de confidențialitate pentru a-și proteja copiii pe platforma social media.

De asemenea, Instagram a mai anunțat că vor veni și cu alte metode de a face mai dificilă interacționarea dintre adolescenți și adulții ce au un „comportament potențial suspect”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter