Disneyland Paris și-a cerut scuze după ce angajații săi i-au cerut unei femei să nu mai alăpteze în public

De Unica.ro, pe
Disneyland Paris şi-a cerut scuze după ce angajaţi ai parcului de distracţii din Franța au cerut unei femei să nu mai alăpteze în public. 

Disneyland Paris a transmis că regretă incidentul și i-a cerut scuze femeii care a fost împiedicată să alăpteze: „Regretăm profund această situaţie şi îi cerem încă o dată scuze sincere mamei în cauză. Cererea care i-a fost adresată nu corespunde regulamentului nostru intern şi valorilor noastre, a scris Disneyland Paris pe Twitter, care a menționat că „nu există restricţii privind alăptarea la Disneyland Paris”.

Situația a fost făcută publică de un internaut, care a postat o imagine cu momentul în care angajații parcul situat în Marne-la-Vallée, lângă Paris, îi cereau femeii să nu-și mai alăpteze bebelușul de două luni, pe motiv că a şocat clienţii străini.

Incidentul i-a atras atenția și ministrului pentru cetăţenie din cadrul Ministerului de Interne al Franței, Marlene Schiappa: „Dragă @DisneylandParis, alăptarea unui copil nu este o infracţiune. Faptul că aveţi camere speciale este un lucru bun, însă nu noi decidem unde şi când îi va fi foame unui bebeluş. Nu începeţi şi voi să stigmatizaţi mamele, este şi aşa destul de greu peste tot. Vă mulţumesc anticipat, a scris aceasta pe rețelele de socializare.

Reprezentanții Disneyland Paris au mai transmis că în parcul de distracții există centrul Baby, cu echipamente adecvate şi confortabile, precum scaune speciale pentru alăptare.

Cine este femeia căreia i s-a cerut să nu mai alăpteze la Disneyland Paris

Laura, originară din Australia, are 33 de ani și locuiește la Paris. Femeia a povestit că în parc era foarte multă lume și în timp ce își aștepta soțul și fiica de cinci ani pentru a merge într-un loc retras, bebelușul a început să plângă. După ce și-a alăpta micuța în vârstă de nouă săptămâni aproximativ zece minute, au apărut agenții de securitate, care i-au cerut să se ascundă.

„Mi-au spus că dacă nu vreau va trebui să plec în altă parte”, a explicat tânăra mămică, potrivit Mediafax

Citește și: La 51 de ani, Mihaela Rădulescu arată senzațional în costum de baie

EXCLUSIV! Andreea Ibacka a explicat de ce alege să nască prin cezariană: „Cezariana nu este calea ușoară”

Îl recunoști? Cine este bărbatul celebru din fotografie

Adelina Pestrițu, ironizată de Mircea Badea pentru notele obținute la BAC: N-ai cum mai tare de atât!

România susține alăptarea în spațiile publice

Pentru a evita astfel de incidente, în România interzicerea în orice mod a alăptării unui copil în spaţiul public sau evacuarea din spaţiul public a unei mame care alăptează constituie contravenţie. Aceasta va fi sacționată cu amendă între 100 şi 500 de lei pentru persoanele fizice, și de la 1.000 de lei la 2.000 de lei dacă fapta este săvârşită de o persoană juridică sau de către o entitate înregistrată la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, potrivit Libertatea.ro.

Legea a fost promulgată recent de președintele Klaus Iohannis. Potrivit actului normativ, constituie contravenţii următoarele fapte:

  • evacuarea dintr-un spaţiu public a unei mame care are dreptul de a se afla în acel spaţiu şi care alăptează un copil;
  • interzicerea, în orice mod, a alăptării în spaţiile publice a unui copil;
  • refuzul furnizării de servicii unei persoane pentru că alăptează un copil, în condiţiile în care persoana are dreptul de a beneficia de serviciul respectiv.

Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de către persoanele împuternicite din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, Ministerului Afacerilor Interne sau Poliţiei locale, după caz.

Proiectul de lege pentru prevenirea discriminării femeilor care-și hrănesc copiii în spațiul public a fost adoptat de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, în data de 3 iunie 2021, cu 279 de voturi pentru şi 1 abţinere. Acesta a fost pus în dezbatere publică la Senat în toamna anului 2017.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter