De ce a decis Roxana Lupu, actrița din rolul principal din filmul „Maria, Regina României“, să părăsească țara

De Georgiana Averchi, pe Ultimul update Vineri, 08 noiembrie 2019, 18:05
Filmul „Maria, Regina României“, regizat de britanicul Alexis Sweet Cahil, este din 8 noiembrie în cinematografele din toată țara. Pelicula, bazată pe fapte reale, prezintă drumul anevoios și plin de încercări al unei Regine aflată într-o luptă dură cu cei mai importanți lideri ai lumii, pentru împlinirea unui mare vis: România Unită.

Experienţa interpretării rolurilor regale (Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, Prinţesa Margaret, Prinţesa Tatiana Romanov) a ajutat-o pe Roxana Lupu, actriţa din rolul principal, în conturarea unei versiuni emoţionante a Reginei Maria.

Roxana este absolventă a Faculțății de Teatru din București, însă a decis în urmă cu șase ani, după finalizarea doctoratului, să se stabilească în Londra, pentru că în România, audițiile pentru film erau rare și pentru personaje inexistente, care, de multe ori, erau tăiate la montaj.

„Vroiam mai mult de atât, vroiam să  joc. M-am pregătit foarte bine în facultate, profesorii au investit în noi, eu am investit în studiile mele, ca să fac treaba cât mai bine, și mă săturasem să mă duc degeaba la castinguri. Castingurile la noi se întâmplă, de cele mai multe ori, cu ușile închise și sunt aceeași actori, trei-patru, care sunt chemați la audiții. Sunt foarte buni, nu zic nu, dar trebuie să fie mai extins acest proces de casting și filmul nostru tocmai asta face: dă șanse unor oameni. Și asta este bine, că vedem alți oameni tineri, talentați, chiar și mai în vârstă, de aceea și filmul are un suflu proaspăt. În primul rând, vedem o altă atriță care o joacă pe Regina Maria, decât cele care ar fi putut să o joace!“

Nici la Londra nu i-a fost ușor Roxanei, pentru că și acolo depinde de agentul pe care îl are, și, pe de altă parte, contează mult ce ai făcut înainte.

„Chiar m-am dus la o audiție pentru o producție mare, unde personajul era din estul Europei, eu eram din estul Europei, cea mai potrivită, dar rolul i s-a dat unei britanice, pentru că ea arăta mai din estul Europei și avea niște roluri importante jucate în trecut. Deci contează lucrurile astea la proiecte foarte mari, dar ai șansa să participi la castinguri pentru roluri care contează și asta este bine, ți se mai deschid ușile.“

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter