Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie 2020

Ultimul update Miercuri, 25 noiembrie 2020, 16:33
Sărbătoarea Sfântului Andrei va da startul sărbătorilor de iarnă. Această perioadă vine cu multe schimbări față de anii trecuți, inclusiv când vorbim de prognoza meteo. Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie 2020. 

Sărbătorile de iarnă din 2020 vor fi probabil mult diferite de cele pe care abia le așteptam în fiecare an. Chiar și atunci când vorbim despre cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie 2020. Potrivit estimărilor realizate de ANM, temperaturile vor crește destul de mult.

Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie 2020

Meteorologii anunță că începutul lunii decembrie vine cu o încălzire semnificativă a vremii în aproape toată țara. În minivacanța de 1 Decembrie, valorile termice se vor situa peste normalul acestei perioade.

În Banat și Crișana, media temperaturilor maxime se va situa între 8 și 12 grade în perioada 29 noiembrie- 2 decembrie. Minimele vor trece pragul de o grade și vor avea valori cuprinse între 2 și 5 grade. Ulterior, regimul termic va fi apropiat de cel normal al perioadei. În general, vor fi condiții de precipitații slabe.

Și în Transilvania vremea în minivacanța de 1 Decembrie 2020 va fi mai cladă decât în mod normal în această perioadă. Media regională a maximelor va fi de 8 – 12 grade, iar noapte se vor înregistra valori cuprinse între 2 și 5 grade. După data de 2 decembrie, ANM estimează valori normale pentru prima decadă a lunii decembrie, însă este posibil ca nopțile să fie mai reci. Probabilitatea pentru precipitații în general slabe va fi relativ ridicată.

În Maramureș va urma de asemenea o încălzire a vremii. Valorile maxime vor avea o medie regională de 9 – 11 grade. Temperaturile nocturne vor crește și ele spre 0 – 2 grade. După 2 decembrie, regimul termic va fi unul apropiat de normalul perioadei.

În Moldova, media maximelor va fi destul de scăzută față de restul regiunilor. Valorile termice diurne se vor situa între 2 și 5 grade. Nopțile vor deveni și mai reci față de normalul perioadei, cu o medie -2… o grade. Doar în intervalul 30 noiembrie – 2 decembrie, acestea vor înregistra o creștere ușoară, spre 2 grade. Probabilitatea de precipitații va fi în creștere începând cu data de 29 noiembrie. Se pot semnala temporar precipitații slabe, pe arii restrânse.

Cum va fi vremea în sud și sud-est

Citește și: Minivacanța de 1 Decembrie 2020. Câte zile libere vom avea

În Dobrogea, maximele se vor încadra între 10 și 13 grade în perioada 27 – 1 decembrie 2020. Și minimele vor urca până la 3 – 6 grade. După acest interval, valorile termice vor scădea până la o medie normală pentru începutul lunii decembrie. Media maximelor va fi de 7 – 8 grade, iar cea a minimelor de 2 – 4 grade. După 29 noiembrie, probabilitatea de ploi slabe, pe arii restrânse, va fi în creștere.

În Muntenia, vremea în minivacanța de 1 Decembrie se va încălzi până la o medie regională de 8 – 10 grade. Minimele se vor situa în jurul valorii de 0 – 3 grade. Ulterior, valorile termice vor fi apropiate de cele normale ale perioadei. Media maximelor va fi de 5 – 8 grade. Minimele vor avea o medie de -1/2 grade. După 29 noiembrie posibilitatea de ploi slabe, temporare, va fi în creștere.

În Oltenia, între 29 noiembrie și 1 decembrie, media maximelor va fi în ușoară creștere. Valorile termice diurne se vor încadra între 7 și 9 grade. Noaptea, temperatura va scădea până la 0 – 3 grade.  După aceste date, ANM estimează valori termice apropiate de cele normale pentru începutul lunii decembrie. Maximele vor fi de 5 – 7 grade, iar minimele de -1/2 grade. După 29 noiembrie se pot semnala local și temporar ploi slabe.

Cum va fi vremea la munte

Și la munte temperaturile maxime se vor menține în general pozitive ziua în minivacanța de 1 Decembrie. Media maximelor va fi cuprinsă între 0 și 7 grade. Nopțile vor fi destul de reci, cu o medie de -5/-3 grade. Valorile termice nocturne vor fi ușor ridicate în intervalul 26 noiembrie – 1 decembrie. În intervalul 29 noiembrie – 1 decembrie aria precipitațiilor în general slabe va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter