Cum va fi vremea de Revelion 2020 – 2021

De Unica.ro, pe
După ce am văzut cum a fost vremea de Crăciun, meterologii ANM ne spun și ce ne așteaptă în noaptea dintre ani. Iată cum va fi vremea de Revelion 2020 - 2021.

Agenția Națională de Meteorologie anunță o tendință de încălzire pentru finalul de an, astfel că temperaturile maxime vor depăși două grade în aproape toate regiunile țării. Cum va fi vremea de Revelion 2020 – 2021 potrivit ANM.

Cum va fi vremea de Revelion 2020 – 2021

În Banat și Crișana, media temperaturilor maxime va fi de 4 – 6 grade Celsius în perioada 28 decembrie – 3 ianuarie. Minimele termice se vor situa după data de 29 decembrie între -3 și 0 grade, în medie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată.

În Transilvania, vremea de Revelion 2020 – 2021 va fi apropiată de regimul termic al acestei perioade, cu temperaturi maxime de 2 – 4 grade și minime de -4/ -3 grade. Există probabilitate ridicată de precipitații.

În Maramureș, regimul termic diurn va marca o ușoară creștere în perioada 28 decembrie – 3 ianuarie, astfel că maximele vor ajunge la 2 – 4 grade. Temperaturile nocturne se vor încadra în jurul valorii de -2 grade. Precipitații ar putea apărea pe toată perioada de prognoză.

În Muntenia, regimul termic va fi mai ridicat decât cel normal, cu o medie a maximelor de 5 – 7 grade. Minimele vor varia între -2 și 0 grade. Pe spații mici și trecător vor fi posibile burnițe sau ploi slabe.

Citește online gratuit numărul de ianuarie al revistei Unica

Cum va fi vremea de Revelion în estul și sud-estul țării

Și în Moldova vremea de Revelion 2020 – 2021 va avea un regim termic apropiat de cel normal. Media temperaturilor maxime va varia între 3 și 5 grade, iar minimele vor avea aproximativ -2 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în unele zile.

Între 28 decembrie și 3 ianuarie, în Dobrogea va fi un regim termic mai ridicat decât cel normal. Maximele vor fi cuprinse între 6 și 9 grade, iar minimele între 2 și 3 grade. Vor fi posibile burnițe sau ploi slabe trecător, pe spații restrânse.

Vremea ANM pentru sudul țării și la munte

În zona Olteniei, vremea va fi una mai caldă decât normalul perioadei. Media temperaturilor maxime va fi de 4 – 6 grade, iar cea a minimelor de – 2/-1 grad. Pe spații mici și trecător vor fi posibile burnițe și ploi slabe.

Vremea la munte va fi apropiată de normalul termic al perioadei, cu o medie regională a maximelor de -2/ 0 grade. Minimele se vor încadra între -7 și -6 grade Celsius. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor mixte va fi în general ridicată.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter