Coronavirus: Alte două cazuri au fost confirmate în România

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Miercuri, 11 martie 2020, 18:13

Încă două cazuri de coronovirus au fost confirmate, oficial, în România.

Conform digi24.ro, este vorba despre un bărbat, de 54 de ani, din Maramureș, care a venit din afara zonelor carantinate din Italia. Bărbatul s-a întors în ţară pe 25 februarie. Acesta s-a îmbolnăvit Italia, iar după ce a mers la medic și i s-au administrat medicamente, el a plecat acasă, unde a ajuns cu febră. A fost internat în Maramureş, unde a primit tratament şi, în urma testelor, a venit confirmarea de pozitiv la COVID-19.

Cel de-al doilea pacient confirmat cu coronavirus este o femeie de 38 de ani, din Timişoara. Femeia a mers, pe 17 februarie, la Bergamo, s-a întors în România în data de 25 februarie şi a făcut febră. Pe 27 februarie, aceasta s-a prezentat la spital, a primit tratament şi a mers acasă în izolare. Astăzi, şi testul femeii a fost confirmat pozitiv, a anunţat  Nelu Tătaru, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii.

Citește și Coronavirus: Efectul pozitiv, neașteptat, al virusului ucigaș

Primul caz din România de coronavirus a fost confirmat miercuri, 26 februarie. Prima persoană din România infectată cu coronavirus, Covid-19, a fost un bărbat din Gorj, care a intrat în contact cu italianul în vârstă de 71 de ani, în perioada de cinci zile în care acesta s-a aflat la noi în țară. „Putem confirma – există diagnosticul virusologic pozitiv realizat la Institutul Matei Balș”, a confirmat de profesorul Streinu-Cercel, citat de news.ro.

Citește ultimele informații despre cazurile de coronavirus din Romania

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter