Când pică Paștele în 2020

De Oana Savin, pe Ultimul update Marți, 18 februarie 2020, 17:01
Când pică Paștele în 2020. Anul acesta, sărbătoarea Învierii Domnului Iisus Hristos se sărbătorește pe data de 19 aprilie. Însă, Paștele catolic se celebrază la o săptămână distanță.

Cum se alege data la care se celebrează Paștele 2020

Când pică Paștele în 2020

Calcularea datei la care creștinii sărbătoresc Paștele ține de două fenomene naturale, unul cu dată fixă – echinocțiul de primăvară – și altul cu dată variabilă – luna plină. Din cauza acesteia din urmă, data Paștelui variază în fiecare an.

De ce catolicii sărbătoresc Paștele la o altă dată

Creștinii ortodocși și cei catolici sărbătoresc Paștele la date diferite. Iar asta din cauza calendarelor diferite folosite la calcurarea datei. Biserica Catolică se raportează la echinocțiul de primăvară după calendarul gregorian, în timp ce Biserica Ortodoxă calculeacă evenimentul astronomic după calendarul iulian, pe stil vechi.

Astfel, anul acesta, Paștele ortodox se celebreacă pe 19 aprilie, iar Paștele catolic cu o săptămână mai devreme, pe 12 aprilie.

Ce sărbătorim de Paște

Când pică Paștele în 2020

Paștele este sărbătoarea Învierii Domnului. Potrivit creștinortodox.ro, sărbătoarea Paștelui este momentul în care prăznuim „omorârea morții, sfărâmarea iadului și începătura altei vieți veșnice și săltând îl lăudăm pe Mântuitorul”. Altfel spus, creștii sărbătoresc Învierea Domnului, a treia zi după ce a fost răstignit pe dealul Golgota.

Vacanța de Paște 2020

Când pică Paștele în 2020

Vacanța de Paște 2020 se va desfpșura, conform structurii anului școlar 2019-2020, în perioada 4 – 21 aprilie. Vinerea Mare a devenit sărbătoare legală, ceea ce înseamnă încă o zi liberă pentru elevi, conform structurii anului școlar. Anul acesta, însă, Vinerea Mare este inclusa deja în vacanța elevilor. Elevii vor avea, în vacanța de Paște 2020, 17 zile libere, cu tot cu weekenduri. Ei vor reîncepe cursurile marți, pe 21 aprilie.
De asemenea, românii vor avea câteva zile libere de la stat pentru a petrece sărbătorile pascale alături de cei dragi, mai exact între 17 și 20 aprilie.

Când începe Postul Paștelui ortodox în 2020

Când pică Paștele în 2020

Când pică Paștele în 2020. Postul Paștelui este cel mai aspru din an, iar sărbătoarea Sfintelor Paști este cea mai importantă sărbătoare religioasă din an. Potrivit calendarului bisericesc, Postul Mare, așa cum mai este numit Postul Paștelui, începe pe data de 26 februarie 2020 și se încheie pe 9 aprilie 2020.

Postul Paștelui are loc înaintea Învierii Mântuitorului Iisus Hristos și este cel mai lung dintre toate cele patru posturi importante, cu o durată de 40 de zile, la care se adaugă Săptămâna Patimilor. Motivul principal al postirii în Postul Paștelui era pregătirea catehumenilor care urmau să fie botezați de Paști și să intre în Biserică, potrivit calendarulortodox.ro.

Vezi ce alte sarbatori regligioase sunt in calendar ortodox aprilie 2020!

Sursă foto: 123rf.com, Arhivă
Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter