Bărbat, condamnat să își despăgubească fosta soție pentru treburile casnice

De Oana Savin, pe Ultimul update Marți, 11 iunie 2019, 17:53
Un judecător din Argentina a condamnat un bărbat să îi plătească despăgubiri fostei sale soții pentru cei 27 de ani în care aceasta s-a ocupat de treburile casnice.

Mai bine de sfert de secol, femeia în vârstă de 70 de ani, care a absolvit economia, s-a dedicat creșterii copiilor și treburilor casnice, perioadă în care a fost căsătorită cu bărbatul condamnat.

Dependenţa economică a femeilor de soţii lor este unul dintre mecanismele centrale prin care femeile sunt subordonate în societate. În majoritatea familiilor, femeile încă își asumă responsabilitatea pentru treburile casnice și au grijă de copii, deși au și activități în afara casei”, a afirmat judecătoarea citată de ABC.es.

Cuplul s-a separat în 2009 și a divorțat în anul 2011.

Astfel, ținând cont de vârsta femeii, magistratul a stabilit „o sumă rezonabilă pentru a reechilibra situația economică disparată a soților”. Mai exact, femeia va primi suma de 6 milioane de pesos, echivalentul a 173.000 de dolari.

După 27 de ani de căsătorie, inculpatul a părăsit-o atunci când avea 60 de ani, vârstă la care femeile primesc pensia, fără să poată avea acces la piața muncii”, se arată în hotărârea judecătorească.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter