Avertizare ANM: Cod roșu de caniculă. Temperaturi de până la 41 de grade

De Unica.ro, pe
A fost emisă o avertizare ANM de tip cod roșu de caniculă pentru mai multe județete din România. Temperaturile vor urca până la 41 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

O avertizare ANM de tip cod roșu arată că vestul țării va fi cuprins de caniculă astăzi, 24 iunie și mâine 25 iunie. Tot în această perioadă sunt în vigoare un cod portocaliu și un cod galben pentru restul țării.

Avertizare ANM: Cod roșu de caniculă

În intervalul 24 – 25 iunie, „în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj și Maramureș se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei. Acestea vor fi cuprinse între 39 și 41 de grade, iar în nord-vest între 35 și 38 de grade. În cursul nopții valorile termice nu vor coborî, în general, sub 20…24 de grade”, a anunțat ANM

În aceeași perioadă, meteorologii au emis o avertizare ANM de tip cod portocaliu pentru sud-vestul și centrul țării.

„Valul de căldură se va intensifica, vor fi caniculă și disconfort termic accentuat. Se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 37 și 39 de grade în Oltenia și între 35…37 de grade în cea mai mare parte a Transilvaniei. Valorile nocturne nu vor coborî, în general, sub 20…22 de grade.”

Citește și: Culiță Sterp și Daniela Iliescu au ales un nume cu însemnătate biblică pentru băiețelul lor

Actorul James Michael Tyler a dezvăluit că suferă de cancer

Anamaria Prodan, după zvonurile că ar divorța de Reghecampf: Dacă există o amantă, o voi găsi!

Cătălin Măruță a reacționat la declarațiile lui Alex Velea despre el

Cod galben de caniculă în toată țara

Toată țara va fi cuprinsă de un val de căldură, iar disconfortul termic va fi accentuat în zilele de joi și vineri (24 și 25 iunie). „Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, se arată în avertizarea ANM. 

„În Muntenia, Dobrogea, Moldova și estul Transilvaniei maximele termice se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, iar local minimele nu vor coborî sub 20 de grade”, potrivit Agenției Naționale de Meteorologie. 

Totodată, în zonele montane și pe arii mai restrânse în restul țării, mai ales după-amiaza și seara, vor mai fi perioade cu instabilitatea atmosferică ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină.”

Vreme caniculară și în București

Vremea va fi călduroasă și în București, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși în Capitală pragul critic de 80 de unități.

Joi și vineri, 24 – 25 iunie, vremea va deveni caniculară, însă există probabilitatea de apariție a unor manifestări de instabilitate atmosferică, cum ar fi averse ce pot deveni torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină.

Maximele se vor situa între 34 și 36 de grade, iar minimele nu vor coborî sub 20 de grade.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter