Avertizare ANM: Cod portocaliu de ploi abundente

De Unica.ro, pe

Jumătatea lunii iunie vine cu ploi abundente și condiții de grindină, arată o avertizare ANM. Meteorologii au emis un cod portocaliu și un cod galben de ploi însemnate cantitativ, valabil până mâine, 16 iunie, ora 23:00.

O nouă avertizare ANM de ploi abundente a fost emisă astăzi. Potrivit Agenției Naționale de Meteorologie, până mâine seară, la ora 23:00, se vor semnala ploi abundente în mai multe zone din țară și izolat vor fi condiții de grindină.

Avertizare ANM: Cod portocaliu de ploi abundente

În intervalul 15 iunie, ora 12:00 – 16 iunie, ora 23:00, a fost emis un cod portocaliu de ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată și intensificări ale vântului „în Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei și cea mai mare parte a Moldovei”.

„Instabilitatea atmosferică va fi accentuată, va ploua abundent, se vor semnala descărcări electrice și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 25…35 l/mp și pe spații mici 50…60 l/mp, iar prin acumulare se vor depăși 70…90 l/mp” avertizează meteorlogii.
De asemenea, „vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h şi vor fi vijelii”, mai atrage atenția ANM.

Cod galben de ploi însemnate cantitativ

Totodată, ANM a emis o atenționare meteo de tip cod galben pentru ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul 15 iunie, ora 12:00 – 16 iunie, ora 23:00, „local în Moldova, jumătatea vestică a Munteniei, estul Transilvaniei, zona Carpaților Orientali și local în Carpații Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial”.

Vor fi „pe alocuri descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse, 40 l/mp.
Vântul va avea temporar intensificări cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în Carpații Meridionali, la altitudini mari, peste 80…90 km/h„, potrivit ANM.

Meteorologii avertizează că „astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mici şi pe durată scurtă şi în celelalte regiuni.”

„Vremea se va menţine în general instabilă până la sfârşitul săptămânii”, mai spun ei.

Citește și: Un bărbat transgender a născut două fetițe. El și-a ascuns sarcina spunând că are burtă de la bere

Speak și Ștefania au implinit patru ani de relație: Nu ne așteptam să ajungem până aici

Cristi Mitrea a dezvăluit cine este iubitul Andreei Mantea

Ce a publicat Andreea Mantea în mediul online după ce Cristi Mitrea a dezvăluit identitatea iubitului ei

Prognoza meteo pentru București

În intervalul 15 iunie, ora 10:00 – 16 iunie, 0ra 23:00, „vremea va fi în general instabilă. Îndeosebi în cursul după-amiezilor și al serilor de marți (15 iunie) și miercuri (16
iunie) vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului.”

„Ploile vor avea și caracter torențial, iar în medie, se vor înregistra cantități de apă, în intervale scurte de timp de 10…15 l/mp, iar prin acumulare 25…35 l/mp. Temperatura maximă va fi de 22…24 de grade – marți (15 iunie) și de 25….26 de grade – miercuri (16 iunie). Minima termică va fi de 14…16 grade”, arată ANM.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter