Avertizare ANM: Cod portocaliu de caniculă și vijelii puternice

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 04 august 2021, 11:54

ANM a emis mai multe avertizări de tip cod portocaliu și cod galben de caniculă. Pe de altă parte, în mai multe zone din țară se anunță vijelii puternice.

Și luna august pare a fi una a fenomenelor meteo extreme, potrivit prognozei meteo ANM. Astăzi, 2 august, sunt în vigoare mai multe avertizări de tip cod portocaliu și cod galben, atât pentru caniculă, cât și pentru vijelii puternice.

Avertizare ANM: Cod portocaliu și cod galben de caniculă

Astăzi, 2 august, valul de căldură va persista în regiunile sudice și estice. Indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Maximele se vor situa în general între 34 și 37 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade, a anunțat ANM.

De asemenea, în Muntenia, cea mai mare parte a Olteniei și a Dobrogei și în sudul Moldovei, este în vigoare un cod portocaliu de caniculă.

Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 37 şi 40 de grade, iar în sudul Munteniei se vor atinge 41 de grad.

Citește și: Andreea Marin și iubitul ei, surprinși alături de Jennifer Lopez și Ben Affleck în Italia

Șerban Huidu a jignit-o public pe Mirela Vaida. Internauții, furioși de cuvintele „Cârcotașului”EXCLUSIV!

Cu ce se ocupă, de fapt, fiica lui Mircea Diaconu – nimeni nu se aștepta

Cum arată casa Andreei Marin – imaginile pe care nu le-a văzut nimeni

Alertă de vreme severă

Totodată, în alte regiuni ale țării au fost emise două avertizări, de tip cod portocaliu și cod galben, de vijelii puternice și alte manifestări de instabiltate atmosferică temporar accentuată.

Astăzi, până la ora 22:00, în Transilvania, nordul Munteniei și al Dobrogei și local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…30 l/mp, se arată pe site-ul ANM.

Tot astăzi, între orele 13:00 – 22:00, este în vigoare o atenționare meteo de tip cod portocaliu de vijelii puternice, grindină, averse torențiale.

În Moldova vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80…90 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină. Local vor fi averse torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp.

Meteorologii mai atrag atenția că fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala izolat și în restul teritoriului.

Vremea în București

În intervalul 2 august, ora 09:00 – 3 august, ora 09:00, în București vremea va fi caniculară. Disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat. Indicele temperatură – umezeală (ITU) va fi de peste 80 de unităţi.

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în a doua parte a zilei, când la rafală se vor atinge viteze de până la 35…40 km/h. Temperatura maximă va fi de 38…40 de grade, iar cea minimă de 20…22 de grade.

În intervalul 3 august, ora 09:00 – 5 august, ora 22:00, temperaturile vor fi mai scăzute decât în zilele precedente. Totuși, disconfortul termic se va menține ridicat, potrivit ANM.

Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 34 de grade, iar joi (5 august) vor fi de 36…37 de grade.
Temperaturile minime vor fi cuprinse între 19 și 21 de grade. Cerul va fi variabil și trecător, mai ales în cursul serilor,
vor fi condiții pentru manifestări de instabilitate atmosferică.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter