Avertizare ANM: Cod portocaliu de caniculă

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 23 iunie 2021, 09:42
O avertizare ANM de tip cod portocaliu se află în vigoare. Meterologii au anunțat val de căldură, caniculă și disconfort termic, dar nu vor lipsi nici ploile torențiale.

De la avertizare ANM pentru ploi abundente și vijelii la caniculă nu a fost decât un pas. Acum meteorologii atrag atenția că majoritatea regiunilor se vor confrunta cu un val de căldură și disconfort termic. În vigoare sunt două avertizări de tip cod galben și cod portocaliu.

Avertizare ANM: Cod portocaliu de caniculă

Ziua de azi, 23 iunie, va fi una extrem de călduroasă în Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare. 

„Valul de căldură se va intensifica, va fi caniculă și disconfortul termic accentuat. Se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 37 și 39 de grade, iar în cursul nopții nu vor coborî, în general, sub 22…25 de grade”, a anunțat ANM.

De asemenea, meteorologii atrag atenția că „joi și vineri (24 și 25 iunie), disconfortul termic se va accentua și în Oltenia, Maramureș și cea mai mare parte a Transilvaniei.”

Cod galben de caniculă. Maxime ridicate și nopți tropicale

În intervalul 23 iunie – 25 iunie, vremea va fi deosebit de caldă în toată țara, arată o avertizare ANM.

„Disconfortul termic va fi ridicat. Miercuri (23 iunie), va fi caniculă în Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei. Joi și vineri (24 și 25 iunie) în toate regiunile. Maximele termice se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade. Local minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade (nopți tropicale).”

Nu vor dispărea nici manifestările de instabilitate atmosferică accentuată.

„Îndeosebi în regiunile estice și sud-estice, la deal și la munte, mai ales după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică se va accentua și se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină”, potrivit ANM. 

Citește și: Roxana Vancea a confirmat sexul bebelușului. Ce nume va purta

Actorul James Michael Tyler a dezvăluit că suferă de cancer

Nicoleta Luciu, criticată de fani pentru felul în care a ajuns să arate

Primele imagini de la botezul lui Josephine, fiica lui Smiley și a Ginei Pistol

Prognoza meteo pentru București

Și în Capitală vremea va fi călduroasă, iar treptat va deveni caniculară. În intervalul 23 iunie – 24 iunie, ora 09:00, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în cursul după-amiezilor și al serilor, când vor fi perioade cu averse posibil torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină.

Probabilitatea de manifestare va fi mai ridicată miercuri (23 iunie), când și disconfortul termic va fi în creștere (indicele temperatură umezeală va putea atinge pragul critic de 80 de unități). Maximele se vor situa între 30 și 33 de grade, iar minimele între 17 și 20 de grade.

În intervalul 24 iunie, ora 09:00 – 25 iunie, ora 21:00, vremea va continua să se încălzească treptat și va deveni caniculară, îndeosebi în centrul orașului, iar disconfortul termic va fi ridicat (indicele temperatură umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități).

Probabilitatea de apariție a periodelor cu instabilitate atmosferică (averse posibil torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină) va fi mai ridicată joi (24 iunie). Temperaturile maxime se vor situa între 33 și 36 de grade, iar cele minime se vor încadra între 18 și 21 de grade„, a anunțat Agenția Națională de Meteorologie. 

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter