Atenționare ANM: Cod galben de caniculă și ploi torențiale

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 28 iunie 2021, 12:02
Vremea rămâne capricioasă și în această săptămână. O atenționare ANM de tip cod galben arată că în următoarele zile va fi caniculă, dar în unele zone se vor semnala ploi torențiale.

ANM a emis o atenționare de tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru astăzi, 28 iunie, până la ora 22:00. De asemenea, începând de mâine, 29 iunie, va intra în vigoare un cod galben de disconfort termic accentuat și caniculă.

Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină

Astăzi, 28 iunie, până la ora 22:00, este în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Meteorologii atrag atenția că „în nordul Munteniei, în sud-vestul Moldovei și în zona Carpaților Orientali și Meridionali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși local 20…40 l/mp.”

De asemenea, manifestări de instabilitate atmosferică vor mai fi pe alocuri și în Transilvania, Oltenia, Dobrogea, sudul și estul Munteniei și restul Moldovei.

Citește și: EXCLUSIV! Reacția amuzantă a lui Namiko, fetița lui Cabral și a Andreei Ibacka, când a aflat că va avea un frate sau o soră

Iasmina Hill a devenit mamă pentru a doua oară. Românca este căsătorită cu administratorul Statuii Libertății

Loredana Chivu a făcut pasul cel mare: și-a pus cele mai mari silicoane din România

Mihaela Bilic avertizează: Pepenele roșu poate afecta ficatul

Atenționare ANM: Cod galben de caniculă

De mâine, 29 iunie, ora 12:00, și până în 30 iunie, ora 22:00, va fi în vigoare un cod galben de disconfort termic accentuat și caniculă. Zonele afectate vor fi „Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, vestul Maramureșului și sud-vestul Transilvaniei”, a mai anunțat ANM

„Disconfortul termic va fi accentuat, pe arii exinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități și local va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 33 și 37 de grade, iar nopțile vor fi tropicale și temperaturile minime se vor situa frecvent peste 20 de grade.”

Potrivit ANM, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, mai ales după-amiaza și seara în zonele de deal și de munte și pe alocuri în restul teritoriului. Joi (1 iulie), instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în majoritatea regiunilor, dar disconfortul termic se va menține accentuat în sudul și estul teritoriului.

Vremea în București

În Capitală vremea va fi călduroasă, cu maxime ce vor ajunge marți, 29 iunie, în jurul valorii de 33 de grade. Miercuri, 30 iunie, acestea vor urca până la 35 – 36 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Disconfortul termic va fi atunci accentuat. Minimele se vor situa între 18 și 20 de grade.

De astăzi, 28 iunie, și până mâine dimineață la ora 09:00, există șanse de ploi de scurtă durată, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Se pot înregistra cantități de apă de 5…7 l/mp, izolat peste 15 l/mp.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter