Ar putea fi închis Bucureștiul? Răspunsul ministrului de Interne

De Oana Savin, pe
După ce Suceava a intrat în carantină totală, oamenii se întreabă acum dacă și Bucureștiul se va afla în aceeași situație. Ministrul de Interne Marcel Vela a vorbit, la Digi 24, despre acest subiect.

Potrivit lui Vela, decizia de a carantina Suceava s-a luat după o analiză amplă și după ce au fost consultați mai mulți specialiști.

De asemenea, el a precizat că în prezent nui există niciun proiect de a închide o altă localitate.

Citește și: Ce alimente din supermarket să evităm în perioada crizei de coronavirus

Decizia de a carantina Suceava a fost luată după o analiză amplă. Decizia nu o iau eu pentru că aș putea fi subiectiv sau aș putea greși. Sunt proceduri clare științifice, luate împreună cu medici epidemiologi, infecționiști, cu ceilalți colegi care să facă analize de perspectivă cu Institutul de Sănătate și cu Ministerul Sănătății. Se fac proiecte, evaluări, estimări, pentru a analiza perspectiva extinderii infecțiilor”, a explicat ministrul de Interne.

Preventiv, pentru a nu se ajunge în situații gen Italia sau alte state care nu au oprit la timp această extindere, împreună luăm decizia și eu emit ordonanța militară, dar nu singur, ci cu specialiștii”, a mai spus el.

Cât despre închiderea Bucureștiului, Marcel Vela a afirmat că nu poate estima în acest moment dacă se va închide sau nu.

Citește și: Ce se întâmpla după ce te vindeci de Covid-19. Rămâi sau nu cu sechele?

În București nu pot estima acum că se închide sau nu, sunt reguli foarte clare. Nu există azi vreun poriect, pot să vă garantez că nu vom închide mâine – poimâine o altă localitate. Aceste lucruri, dacă se vor face, doar în funcție de cazurile înregistrate”, a subliniat Marcel Vela.

Sursă foto: Libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter