ANM: Vreme deosebit de caldă în următoarele zile

De Unica.ro, pe
ANM a anunțat că în următoarele zile temperaturile vor crește semnificativ. În unele zone, vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă. 

ANM a anunțat cum va fi vremea în perioada 20 – 31 ianuarie 2021. Potrivit meteorologilor, temperaturile vor crește treptat în majoritatea regiunilor țării. În unele zone, vremea va fi chiar deosebit de caldă pentru luna ianuarie.

ANM anunță vreme deosebit de caldă în următoarele zile

După o perioadă cu temperaturi extrem de scăzute, vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă în Banat și Crișana, în intervalul 21 – 23 ianuarie. Maximele vor atinge 11 – 12 grade în aceste zile. Minimele vor fi și ele pozitive, cu o medie de 4 – 6 grade. Ulterior, valorile termice vor fi în ușoară scădere. Media temperaturilor maxime va fi de 6 – 8 grade, respectiv 4 – 6 grade. Minimele vor avea o medie regională de -2 – 0 grade. Probabilitatea pentru precipitații va deveni semnificativă după 22 ianuarie.

În Transilvania, în intervalul 21 – 23 inuarie vremea va deveni caldă pentru această perioadă. Media maximelor va crește până în jurul valorilor de 7 – 9 grade grade. Minimele se vor încadra în jurul a 0 – 1 grade. După această perioadă se va resimți un proces de răcire ușoară. Maximele se vor încadra între 2 și 4 grade, iar minimele între – 4 și -2 grade. Precipitații pe arii extinse și importante cantitativ ar putea apărea după 22 ianuarie.

Și în Maramureș se va încălzi treptat, astfel că maximele se vor situa în jurul valorii de 8 grade, iar minimele vor atinge aproximativ 2 grade. După 23 ianuarie, vremea se va răci ușor. Valorile termice diurne se vor încadra între 2 și 4 grade, iar cele nocturne între -3 și -1 grad. Și în această zonă sunt șanse mai ridicate de precipitații după data de 23 ianuarie.

Cum va fi vremea în restul regiunilor

În Moldova, după vremea geroasă, temperaturile cresc semnificativ. Maximele vor avea medii în jurul valorii de 10 grade, iar minimele se vor încadra între 1 și 2 grade. Temperatura aerului va marca apoi o ușoară scădere, astfel că pe timp de zi se vor înregistra 4 – 5 grade maxim, iar noaptea, media valorile termice va fi de -3/-2 grade. Precipitații mai importante cantitativ ar putea să apară după 23 ianuarie.

Valorile termice vor fi în creștere și în Dobrogea. Maximele vor avea o medie de 13 grade, iar minimele de 6 – 7 grade. Ulterior, vremea se va răci ușor, astfel că maximele vor scădea la 6 – 8 grade, iar minimele la 1 – 2 grade. Probabilitatea pentru precipitații importante cantitativ și pe arii extinse va fi în creștere după data de 23 ianuarie.

În Muntenia, următoarele zile vor fi caracterizate de medii diurne de 10 – 11 grade. Nopțile vor fi și ele mai calde, cu medii de 3 – 4 grade. După aceea, temperaturile vor scădea treptat, astfel că maximele se vor situa în jurul a 6 – 8 grade, iar minimele vor avea -2/0 grade. Șansele de precipitații mai importante cantitativ și pe arii extinse va fi în creștere după data de 23 ianuarie.

Vremea se încălzește și în Olternia. Maximelor vor avea medii de 9 grade, iar minimele de 2 – 3 grade. Ulterior, media maximelor va scădea ușor la 6 – 8 grade, iar cea a minimelor la -2/0 grade. Și aici șansele de precipitații cresc după 23 ianuarie.

Vremea la munte

Iubitorii de munte se vor bucura de temperaturi mai plăcute în următoarele zile, potrivit estimărilor de pe site-ul ANM. Media maximelor va fi până în data de 23 ianuarie de 3 – 4 grade. Nopțile vor fi caracterizate de medii cuprinse între -2 și -1 grad. Ulterior acestei date, vremea va marca o ușoară răcire.

Temperaturile vor fi din nou negative, până la finalul lunii. Maximele se vor încadra între -4 și -1 grad, iar minimele între -8 și -6 grade. Probabilitatea pentru precipitații mai importante cantitativ și pe arii mai extinse va fi în creștere după data de 23 ianuarie.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter