ANM: Se întorc ninsorile și ploile, iar vremea se va răci accentuat

De Unica.ro, pe
ANM avertizează că vremea se va răci accentuat în zilele următoare și se vor semnala ploi în toate regiunile. De asemenea, meteorologii au emis o atenționare de tip cod galben pentru ninsori.

După câteva zile frumoase de primăvară, cu temperaturi peste media normală a perioadei, registrul termic se schimbă radical. ANM anunță ploi în toate regiunile, iar pentru zona montană s-a emis un cod galben de ninsori.

În intervalul 2 aprilie, ora 13:00 – 5 aprilie, ora 10:00, „vor fi perioade în care va ploua în toate regiunile. Vor fi mai ales averse, iar în sudul și sud-estul țării în după-amiaza și în seara zilei de vineri (02 aprilie) vor fi însoțite de frecvente descărcări electrice și izolat va cădea grindină”, informeaz[ ANM. 

Vremea se va răci accentuat

Meteorologii mai spun că „pe arii restrânse în Maramureș, în Transilvania, cu precădere în noaptea de duminică spre luni (04/05 aprilie), temporar se vor semnala precipitații mixte. Vântul va avea intensificări, local și temporar, în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45 – 55 km/h, iar în zona montană înaltă, mai ales a Carpaților Meridionali și Orientali, cu peste 70 – 80 km/h și zăpada va fi spulberată.”

În zona montană, începând de sâmbătă (03 aprilie), îndeosebi la altitudini de peste 1500 m, vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare și se va depune strat de zăpadă.”

ANM atrage atenția că vremea se va răci accentuat, „vineri (02 aprilie) în vestul, centrul și nordul țării, iar sâmbătă (03 aprilie) și în sud și sud-est, devenind deosebit de rece pentru această dată, la sfârșitul săptămânii, în cea mai mare parte a țării.”

Citește și: Prognoza meteo ANM. Cum va fi vremea în luna aprilie

Nelu Ploieșteanu avea testamentul făcut. Cui îi va lăsa averea lui

Mesajele vedetelor după moartea lui Nelu Ploieșteanu

Ingredientul-minune folosit de Nadine pentru dinţi albi

ANM: Cod galben de ninsori

În intervalul 3 aprilie, ora 18:00 – 5 aprilie, ora 10:00, va intra în vigoare un cod galben de ninsori pentru zona montană. 

„În zona Carpaților Meridionali și Orientali, la altitudini în general de peste 1500 m va ninge, local moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70…80 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m” se arată pe site-ul ANM. 

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter