ANM, informare de vânt puternic și ploi până sâmbătă, ora 10:00

De Unica.ro, pe
ANM a emis o informare de vânt puternic și precipitații, valabilă în perioada 7 ianuarie, ora 10:00 - 9 ianuarie, ora 10:00.

Potrivit ANM, în aproape toată țara vor cădea precipitații în cantități moderate și vor fi intensificări ale vântului. În cursul zilei de astăzi, 7 ianuarie 2021, zonele afectate de precipitații vor fi cele din nordul, centrul și nord-estul țării.

Din a doua parte a nopții de joi spre vineri (7/8 ianuarie) aria acestora va fi în extindere dinspre sud, urmând să cuprindă cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mai însemnate cantitativ îndeosebi în jumătatea de sud, unde se vor acumula 15 – 25 l/mp”, a anunțat Agenția Națională de Meteorologie pe site-ul său.

Citește online gratuit numărul de ianuarie al revistei Unica

ANM a anunțat unde va ninge în zilele următoare

Meteorologii estimează că în cursul zilei de vineri, 8 ianuarie și în noaptea de vineri spre sâmbătă 8 – 9 ianuarie, precipitațiile vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, cu precădere în zona deluroasă a Olteniei, Munteniei, în Transilvania și Moldova, unde se va depune strat de zăpadă.

Și la munte va ninge temporar și se va depune un strat nou de zăpadă, mai ales în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură.

Vântul va avea unele intensificări în zonele montane, în special la începutul intervalului, când viteza la rafală va atinge 60 – 80 km/h, spulberând zăpada, iar local și temporar și în celelalte regiuni, în general, cu viteze de 40 – 50 km/h”, a mai transmis ANM.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată și în cursul săptămânii viitoare, simultan cu instalarea unei mase de aer rece.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter