Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/pasalau1.dev.unica.ro/site/wp-content/plugins/strawberry-schema/includes/functions.php on line 76

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/pasalau1.dev.unica.ro/site/wp-content/plugins/strawberry-schema/includes/functions.php on line 77

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/pasalau1.dev.unica.ro/site/wp-content/plugins/strawberry-schema/includes/functions.php on line 77

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/pasalau1.dev.unica.ro/site/wp-content/plugins/strawberry-schema/includes/functions.php on line 82

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/pasalau1.dev.unica.ro/site/wp-content/plugins/strawberry-schema/includes/functions.php on line 82

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/pasalau1.dev.unica.ro/site/wp-content/plugins/strawberry-schema/includes/functions.php on line 83

Acru în gură (aciditate)

Simptomele gustului acru în gura

  • senzatia de acru, dupa mese
  • balonari dupa mese
  • greata
  • varsaturi
  • senzatie de plenitudine gastrica rapida

Principalele cauze

  • hiperaciditate
  • stenoza pilorica
  • esofagita de reflux
  • tutun, ceai, cafea, alcool în exces
  • stres
  • insuficienta activitate fizica

Tratament si remedii naturiste pentru gust acru în gura (aciditate gastrica)

Primul gest

  • mese cu cantitati mici de alimente dupa ce ai servit masa, timp de 30-60 de minute nu te asezi în pozitia culcat
  • nu consumi lichide înainte, în timpul sau dupa servirea mesei

Remedii clasice

  • antiacide
  • pansamente gastrice
  • sedative

Remedii naturiste

galbenele

infuzie din 5 g de flori la 250 ml de apa, se consuma 1-2 cani pe zi

dieta

  • se consuma alimente care scad aciditatea: morcov, sfecla rosie
  • suc de varza cruda: se beau 1-2 pahare (a câte 150 ml) pe zi, între mese
  • suc de sfecla rosie: se bea progresiv, de la 50 pâna la 300 ml pe zi, alternativ cu suc de morcovi

suc de morcovi

se consuma câte 150 ml zilnic, alternativ cu sucul de sfecla

amestec de plante

decoct din 1 lingurita amestec de anason, chimen si fenicul seminte, în parti egale, la 250 de ml de apa; se fierbe 8-10 minute, se strecoara si se consuma câte o lingura, din ora în ora, pe parcursul a 12 ore.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Caută în dicţionarul medical
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter