REŢETE: Ciorbă de cartofi cu smântână

De Libertatea pentru femei, pe

Iată o reţetă de ciorbă delicioasă şi hrănitoare de cartofi cu smântână şi zeamă de lămâie.
► Ingrediente
► 6 cartofi
►un fir praz
►2-3 cepe
►o țelină
►un morcov
►2 ardei
►sare
►piper
►zeama de la 2-3 lămâi
►300 ml smântână de post
►1-2 legături pătrunjel
►o linguriță ulei de floarea-soarelui

► Preparare:
1. Se curăță țelina, morcovii și ceapa. Se fierb în apă cu ulei.
2. Separat, se spală cartofii, se curăță, se taie cubulețe și se lasă în apă rece. După ce au fiert legumele, se scot din apă.
3. Se spală prazul, se taie fâșiuțe și se pune împreună cu cartofii să fiarbă în apa în care au fiert anterior legumele. Se adaugă sare și piper.
4. În acest timp, se bate smântâna, se amestecă cu zeama de lămâie și, după ce au fiert bine cartofii, se toarnă în oală și se oprește focul. Se servește ornată cu pătrunjel proaspăt.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter