Gogoși fără drojie. Rețeta bloggerului Diva în Bucătărie

De Revista Unica, pe Ultimul update Vineri, 03 aprilie 2020, 18:54

Unul dintre cele mai dorite deserturi de preparat acasă zilele acestea a fost gogoașa. Dar cum să faci gogoși când nu e pic de drojdie în magazine? Cristina Toth, care are blogul Diva în bucătărie, a fost de acord să ne dezvăluie rețeta ei de gogoși pufoase și rapide, cu iaurt și praf de copt.

 Gogoșile pufoase cu iaurt și praf de copt, cunoscute și sub denumirea de gogoși turnate cu lingura, au cea mai simplă și mai rapidă rețetă, rezultând niște produse foarte pufoase, aromate și delicioase. Pentru a pregăti această retetă de gogoși rapide cu iaurt aveți nevoie de puține ingrediente: făină, iaurt, praf de copt, un ou, ulei pentru prăjit și arome după gust.

Ingrediente

200 g iaurt

180 g făină

5 g praf de copt

1 ou

1 vârf cuțit de sare

1 linguriță coajă rasă de lămâie

50 g zhăr pudră și încă 30 g zahăr pudră pentru tapetare

30 g zahar pudră

Preparare

Se pune oul cu un varf de cuțit de sare și jumătate din cantitatea de zahăr pudră într-un bol. Se mixează până oul devine ca o spumă și își dublează volumul, apoi se adaugă restul de zahăr și se mixează încă două minute la viteză mare. Se adaugă iaurtul, se amestecă puțin, apoi se încorporează făina amestecată cu praf de copt și se adaugă coaja rasă de lămâie. Se pune uleiul la încins. Se introduc două linguri în uleiul incins, apoi se ia aluatul cu ajutorul lor ți se pun gogoșile la prăjit în ceaunul cu ulei.

Gogoșile se prăjesc astfel încât să se rumenească pe toate părțile. Se scot din vasul de prăjit cu o paletă cu găurele, ce permite scurgerea uleiului. După ce se răcesc, se pudrează cu zahar și se mănâncă cu poftă!

foto: Diva in bucătărie

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter