Cum se prepară salata de ou a lui Keed de la „Chefi la cuțite”

De Unica.ro, pe

Săptămâna trecută, Keed (pe numele real David Ioniță), concurent în echipa lui Florin Dumitrescu, în show-ul culinar “Chefi la cuțite”, a făcut furori cu o rețetă inedită de slată cu care a reușit să câștige, în probele individuale, punctajul maxim din partea juraților.

Pentru că tema duelului dintre echipele care au primit cele mai puține farfurii după jurizarea invitaților speciali a fost salata (de orice fel), Keed a ales oul, un ingredient cu totul neașteptat pentru a face un preparat surprinzător.

Artistul a pregătit o salată de ouă care i-a dat pe spate pe cei trei Chefi jurați ai emisiunii culinare.

Citeşte şi: Chef Florin Dumitrescu, tată pentru a treia oară? Ce a declarat soția juratului Chefi la Cuțite

Keed a postat pe YouTube ingredientele și modul de preparare al salatei sale pentru ca toată lumea să se poată bucura de acest fel de mâncare delicios.

Iată rețeta de salată de ou a lui Keed

Ingrediente pentru 2-3 persoane: 6 ouă, o ceapă roșie, muștar și maioneză, mărar, roșii (pentru salata care va acompania preparatul cu ouă), lămâie, lime, busuioc (pentru salata de roșii), o tijă țelină apio, sare și piper.

Cum se prepare salata de ou a lui Keed de la “Chefi la Cuțite”

Într-o oală se pune apa la fiert. Ouăle trebuie introduse în apa clocotită pentru a ajunge la o consistență potrivită. Cât așteptăm să fiarbă apa, începem să ne ocupăm de result ingredientelor. Tocăm mărunt ceapa roșie și mărarul, le punem într-un bol. Adăugăm 2 lingurițe de muștar și 2 de maioneză, puțină coajă rasă de lime și puțină de lămâie. Tăiem tija de țelină întâi pe lungime, apoi în cubulețe foarte mărunte și o punem și pe ea în bolul cu restul ingredientelor. Între timp, ne apucăm de tăiatul roșiilor, pe care le punem într-un alt bol cu puțină sare, puțin piper și busuioc tocat.

Când observăm că apa de pe foc dă în clocot, întroducem ouăle (de preferat este ca ele să fie la temperatura camerei) și le lăsăm 5 minute, pentru ca gălbenușurile să ajungă la o textură potrivită, nici tare, nici foarte cleioasă. În timp ce fierb ouăle, tăiem o baghetă în felii oblice. După ce au trecut cele cinci minute de fierbere, scoatem ouăle și le introducem într-un bol cu apă și cuburi de gheață, ca să oprim procesul de fierbere. Cât se răcesc ouăle, rumenim feliile de pâine pe o tigaie grill.

Ouăle se decojesc și se taie cubulețe și se pun peste compoziția cu muștar. Adăugăm zeamă de lime și de lămâie și amestecăm. Gustăm preparatul și mai asezonăm cu maioneză, muștar, sare sau piper, dacă mai este cazul. Urmează montarea preparatului. Pe un platou se așează feliile de pâine, pe unele felii se pune salata de ouă, iar pe altele, salata de roșii. Poftă bună!

Foto – Captură YouTube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter