Cum se coc vinetele perfect – trucul pe care nu ți l-a spus nimeni

Ultimul update Marți, 06 iulie 2021, 12:56
Cum se coc vinetele corect? Este o întrebare pe care și-o pun mulți oameni în preajma acestei perioade, când vinetele proaspete se găsesc din belșug.

Vinetele coapte se folosesc în mai multe preparate, cum ar fi salata de vinete, baba ganoush sau zacuscă. Aroma lor ușor afumată le face să fie cu adevărat irezistibile. Însă coacerea vinetelor nu este un proces cunoscut de toată lumea.

Pentru a descoperi cum se coc vinetele corect, trebuie să afli că, înainte de toate, este important ce vinete alegi. Coaja lor trebuie să fie violet închis spre negru, iar atunci când apeși pe ele să fie ușor moi. De asemenea, codițele lor nu trebuie să fie uscate.

Cum se coc vinetele corect

Este bine să coci vinetele pe o suprafață încinsă, pentru că va dura mai puțin decât pe flacăra directă, după cum arată Impact. Așadar, poți folosi un grătar, o plită încinsă sau chiar aragazul, deasupra căruia pui o tavă încăpătoare.

Odată ce ai luat o hotărâre cu privire la suprafața de lucru, este momentul să pregătești vinetele. Le speli bine, pentru a nu rămâne praf sau murdărie pe ele. Imediat după, șterge-le cu un prosop de hârtie și înțeapă-le din loc în loc.

Citește și: Rețeta perfectă de porumb fiert: secretul pe care nu îl știai

Citește și: Alimente care nu se țin la frigider. Inclusiv legume și fructe

Citește și: Fructele de mare – care sunt delicatesele din mare și cum se consumă

Citește și: Bicarbonatul de sodiu – 40 de utilizări inedite în casă și gospodărie

Cum se coc vinetele? Așază-le pe grătar, pe plită sau pe tava încinsă și lasă-le la copt. Ai grijă să le întorci pe toate părțile o dată la aproximativ 10 minute. În funcție de cât de intens este focul, întregul proces poate dura între 30 și 40 de minute.

Dacă vrei să le coci la cuptor, vinetele curățate se taie în două, se poziționează cu coaja în sus într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se pun în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius. Le lași aproximativ 30-40 de minute înainte să le scoți.

Cum se curăță vinetele

Este recomandat să cureți vinetele coapte când încă sunt fierbinți. Dacă aștepți să se răcească, vei vedea cum coaja se desprinde cu tot cu pulpă. Poți să le cureți cu degetele înmuiate în apă rece sau, mai simplu, să tai vinetele longitudinal și să scobești pulpa cu ajutorul unei linguri mari.

Pulpa desprinsă se lasă la scurs într-o sită timp de jumătate de oră. Odată scurs surplusul de apă, este momentul să toci vinetele tocate. Ai grijă, folosește un instrument de lemn, pentru a evita oxidarea lor rapidă! Din acest punct, tu decizi ce faci cu vinetele: le poți transforma într-o delicioasă salată de vinete sau poți să le congelezi, pentru a le folosi ulterior.

Acum că știi cum se coc vinetele corect, nu îți rămâne decât să dai o fugă până la piață sau la supermarket, să alegi cele mai frumoase vinete, și să le pregătești.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter