Stresul, inamicul tuturor!

De Madalina Serban/GCDF Trainer&Career Consultant, pe

Conform definiţiilor, stresul reprezintă un sindrom de adaptare pe care individul îl realizează, îl percepe în urma agresiunilor mediului înconjurător. Acesta apare ca urmare a producerii unui dezechilibru între solicitările la care suntem supuşi în permeneţă şi propriile noastre posibilităţi reale de răspuns.
Cu stresul ne confruntăm cu toţii, copii, adolescenţi, tineri, adulţi, în faţa oricăror situaţii ce prezintă un anumit grad de noutate. Putem avea în vedere situaţii de la înscrierea la gradiniţă, la exemenul pentru obţinerea permisului autor, la intrarea la facultate sau schimbarea jobului. Este binecunoscut faptul că stresul, alături şi de alţi factori, este responsabil de apariţia mai multor boli, de la alergii şi dureri de cap, până la diabetul zaharat şi bolile cardiovasculare.

Există totuşi câteva reguli pe care, dacă le respectăm, putem diminua nivelul stresului şi putem elimina insuccesele legate de viaţa personală, familie, cariera şi examenele de toate tipurile pe care le întâlnim pe tot parcursul vieţii noastre.

Şi pentru că Centrul de Pregătire BAC şi-a propus să fie un real sprijin atât tinerilor cât şi adulţilor/părinţilor ce îşi susţin propriile examene sau trebuie să fie doar puncte de sprijin pentru copiii lor, în luna ianuarie se deschide sezonul workshopurilor gratuite.  Evenimentele se vor desfăşura la sediul Centrului de Pregătire BAC din B-dul Regina Elisabeta nr 32, etaj 1, Bucureşti (vis-a-vis de Liceul Gh. Lazăr).
Primul workshop se va desfăşura în data de 10 ianuarie 2013 şi va avea ca temă “Gestionarea stresului înainte de examene”. Workshopul va fi susţinut de D-na Luiza Udrea, prezentator şi psihoterapeut în cadrul emisiunii “Mamă din întâmplare”, la Kanal D.

Pentru a participa la acest workshop este necesar să completaţi formularul de înscriere.

“Acum 1 an şi jumatate am acceptat provocarea de a ieşi din “comoditatea cabinetului” şi am intrat într-un proiect de televiziune. Am acceptat să fac parte din proiectul “Mamă din Întâmplare”, difuzat la Kanal D, având încredere ca voi avea ocazia să transmit un mesaj sănătos din punct de vedere psihologic la un nivel mai larg”.
Activitate profesională
-Din septembrie 2011, prezentator şi psihoterapeut în emisiunea “Mamă din întâmplare”, la Kanal D.
-Studii Doctorale în desfăşurare, Facultatea de Psihologie şi Știinţele Educaţiei, Universitatea din Bucureşti.
-Asistent Formator în cadrul Institutului SPER.
– Autor al cărţii Jurnalul unui grup de dezvoltare personală unificatoare – competenţe universitare transversale, colecţia Masteralia, Editura SPER, 2010, Editura Recunoscută CNCSIS.
-Specializare în consiliere şi psihoterapie centrată pe adult-copil-cuplu-familie, dezvoltare personală de grup, terapii creativ-expresive, dramaterapie, Gestalt-terapie, somato-terapie şi terapii corporale.
-Studii universitare de masterat, în cadrul Universităţii Bucureşti, Facultatea de Psihologie şi Știinţele Educaţiei, specializarea Psihodiagnoză, Psihoterapie Experienţială Unificatoare (PEU)şi Dezvoltare Personală.
-Stagiu de documentare şi practică la Universitatea Lumiere-Lyon 2, Franţa, aprofundare a metodelor: Photolangage şi Teatrul Spontaneităţii
-Colaborări cu diverse ONG –uri şi fundaţii pentru care a susţinut grupuri de suport, grupuri de dezvoltare personală, ateliere creative.

Locurile sunt limitate. Înscrie-te acum şi rezervă-ţi un loc la primul workshop organizat de Centru Pregătire BAC şi Unica.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter