Puterea interioară: cum să îți dezvolți voința și încrederea în forțele proprii

Există o mare diferență (de multe ori insesizabilă) între dorință și voință. Dorința este să faci ceea ce îți face plăcere, iar voința este să faci ceea ce nu îți place, ceea ce nu îți convine sau ceea ce nu este ușor de obținut. Încrederea în sine este moștenită din familie, părinții fiind baza maturității pe care un adult o manifestă sau nu în cursul vieții. Dacă aceste două forțe se întâlnesc, destinul unui om va căpăta sens. De foarte multe ori nu știi ce îți dorești și cazi în depresie sau suferi de anxietate. Acest lucru se datorează neîmplinirii sufletești pe care o duci cu tine zilnic. Lipsa visurilor proprii se datorează de cele mai multe ori lipsei de acțiune. Iar dacă obișnuiești să te compari cu ceilalți și să ai o stimă de sine scăzută, rețeta eșecului este garantată.

Știu că vrei mai mult și că poți orice, așa că ți-am pregătit în articolul de azi câteva ingrediente esențiale pentru a evolua în viață frumos, matur și responsabil.

Acționează în opoziție

Voința este un simplu atribut al minții, iar mintea este cea care gestionează acțiunile, emoțiile și gândurile tale. Prin urmare, acționează împotriva lenei. De exemplu, când ai chef să te uiți pe Netflix și să te izolezi de oameni, fă exact opusul stării pe care o ai. Ieși în oraș la mall și fă o scurtă terapie de shopping. Cumpără-ți ceva drăguț, precum un palton de iarnă sau o rochie nouă.

Plimbă-te prin parfumerii și bucură-ți simțurile cu noile parfumuri pentru femei care au apărut pe piață. Ieși cu prietenele la o piesă de teatru sau explorează împrejurimile cu bicicleta. Injectează ușor, dar sigur, un strop de voință în fiecare zi și vei vedea după ceva timp cum lenea va fi înlocuită de experiențe noi și acțiuni proaspete care îți vor aduce împlinirea pe care o cauți.

Fă lucruri care nu îți plac

Când ajungi la birou și vezi ce task-uri ai de rezolvat, începe cu acelea care nu îți plac deloc. Un mod de a-ți hrăni voința este să acționezi asupra lucrurilor care sunt dificile și te scot din zona de confort. Earl of Chesterfield spunea: „Fii conștient de adevărata valoare a timpului; agață-te, profită și bucură-te de fiecare clipă. Uită de inerție, amânare, temporizare și niciodată nu lăsa pe mâine ce poți face azi.” Ești de acord?

Filtrează înțelept prieteniile

Prietenii adevărați îți sunt aproape mereu, nu doar la bine, ci și la rău. Nu accepta oameni care te devalorizează, îți creează sentimentul de confuzie, oameni pe care nu te poți baza și sunt invidioși. Vine un moment în viață în care trebuie să discerni și să faci alegeri potrivite. Se spune că omul care are o mulțime de prieteni nu are, de fapt, niciunul.

Un secret pentru a avea succes este să ții aproape persoanele care au o influență pozitivă asupra ta. Înconjoară-te de oameni pe care îi admiri deoarece vei avea de învățat de la aceștia. Apropie-te de cei care ți-au dovedit în timp că te susțin necondiționat și îndepărtează-te de vampirii energetici care te fac să te îndoiești de abilitățile tale și îți produc numai deservicii.

Scapă de efectul de turmă

Nu îți propun să fii excentrică, ci doar să fii introspectă. Un factor decisiv în a căpăta încredere este să nu urmezi turma. Gândește-te profund: „Fac ceea ce îmi place mie sau fac ceea ce îmi spun alții că este bine?” Nu vei ajunge niciunde dacă te complaci dorințelor și deciziilor majorității. De cele mai multe ori ai concepții, obișnuințe sau visuri care nu îți aparțin. Ele sunt ale părinților, prietenilor sau societății. Obișnuiește-te să meditezi asupra lucrurilor de care ai nevoie prin prisma abilităților cu care natura te-a înzestrat. Nu poți să fii o cântăreață faimoasă dacă nu ai voce. Dar poți să devii un doctor veterinar remarcabil dacă iubești animalele. De altfel, dacă nu faci parte din turmă, așteaptă-te la represalii. Acestea îți vor ascuți voința și îți vor exersa stima de sine.

Viața merită trăită la potențialul maxim pentru că este atât de scurtă. Nu face din regrete o obișnuință. Caută să te cunoști cu adevărat, fii ambițioasă și ai încredere că visurile devin realitate dacă muncești pentru ele.

Sursă foto: Pexels

(P) Material publicitar realizat împreună cu Elefant.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter