Cum să fii productivă toată ziua

Prea multe sarcini, prea puțin timp. Aceasta pare a fi deviza în jurul căreia se desfășoară multe dintre zilele lucrătoare. Orele de muncă pot fi, de multe ori, prea puține pentru toate activitățile pe care le ai de făcut, iar acest lucru poate deveni stresant. Pe de altă parte, stresul poate fi una dintre cauzele productivității reduse. Se formează, așadar, un cerc vicios din care ar putea părea greu să ieși.

Însă, rutina zilnică te poate ajuta să duci la bun sfârșit toate sarcinile ce îți sunt alocate, să fii performantă și productivă. Iată câteva măsuri care ar putea să te ajute să fii mai eficientă într-o zi de muncă.

Începe ziua cu dreptul

Felul în care îți începi dimineața este extrem de important pentru bunăstarea ta și poate determina modul în care se va desfășura întreaga zi. Pentru a avea o zi productivă, este bine să te trezești devreme și să îți aloci timp suficient pentru răsfățul matinal. Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, așa că nu sări peste gustările de dimineață, care îți pot da energia necesară să începi ziua cu dreptul. Savurează cafeaua în tihnă și citește câteva pagini dintr-o carte sau pune-te la curent cu știrile zilei.

Pentru un plus de energie, este recomandat să faci sport încă de la primele ore ale dimineții. Astfel, vei reuși să te menții în formă și, în același timp, să îți relaxezi musculatura, după perioada de repaus din timpul nopții. Studiile au arătat că activitatea fizică periodică are numeroase beneficii asupra stării de sănătate psihice și mintale.

Dacă te trezești devreme, vei avea timp să îți alegi în voie outfitul zilei. Îmbracă-te confortabil și alege doar obiecte vestimentare care să te ajute pe parcursul zilei. De pildă, dacă ai o zi cu multe drumuri de făcut sau trebuie să stai foarte mult în picioare, alege un outfit casual, combinând o pereche de jeanși confortabili cu un tricou oversized sau o cămașă sport și o pereche de adidasi femei. În schimb, dacă vrei să faci o bună impresie și să te simți încrezătoare în forțele proprii, optează pentru o ținută vestimentară elegantă. O cercetare realizată la Universitatea Bretagne a arătat că femeile care poartă încălțăminte cu toc fac o impresie mai bună decât cele care aleg pantofi fără toc.

Realizează prima dată cele mai importante sarcini

De regulă, există una sau două sarcini importante de făcut pe parcursul unei zile, pentru buna funcționare a unui business, chiar dacă lista de activități zilnice este fără sfârșit. Încearcă să te concentrezi, la începutul zilei, asupra acelor sarcini importante și mai greu de realizat. Creierul tău este odihnit, după perioada de repaus din timpul nopții, ești energică și creativă la primele ore ale dimineții, de aceea este recomandat să începi cu lucrurile greu de făcut.

Totodată, este important să prioritizezi și să eviți multitaskingul. Deși ai putea crede că faci mai multe lucruri deodată, de fapt te suprasoliciți și, de multe ori, nu reușești să duci la capăt rapid niciuna dintre activitățile începute. Fă câte un lucru odată și nu uita să îți iei pauze. Creierul are nevoie de momente de repaus pentru a funcționa optim.

În plus, este bine să îți faci, încă de dimineață, o listă cu toate sarcinile pe care le ai de realizat pe parcursul zilei. Nu adăuga pe listă mai multe lucruri decât poți face și nu uita să iei în calcul și momentele de pauză.

Productivitatea nu este accidentală, ci este rezultatul unui angajament față de performanță, al unei planificări excelente și al unui efort constant. Așadar, fii organizată și dornică să obții rezultate de succes și vei observa că zilele tale sunt mai productive.

Sursă foto: GaudiLab/ Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Decathlon

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter