(P) Idei de amenajare a unei băi mici

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 11 ianuarie 2021, 14:54

Sigur ţi s-a întâmplat de multe ori să vii obosit de la serviciu, total lipsit de energie şi singurul lucru pe care să îl faci este o baie fierbinte şi relaxanta.  Da, răsfăţul în intimitatea propriei locuinţe poate începe chiar la tine în baie. Acest lucru este posibil mai ales dacă baia ta este amenajata modern şi conţine elemente de decor potrivite, care o transformă într-un spaţiu de relaxare. În acest mod, poţi obţine un mini spa chiar la tine acasă.

Cele mai noi curente de design interior, încep să includă în decorarea băilor plăcile de piatra naturală, precum plăcile de marmură, plăcile de travertin sau placile de granit. În ceea ce priveşte granitul, acesta este o rocă magmatică masivă, cu granulaţie grosieră, ce are un conţinut ridicat de cuarţ, cât şi feldspat sau minerale de culoare închisă. Acest material folosit la amenajarea interioară a locuinţei, aduce un plus de eleganţă şi stil fiecărei încăperi.

Chiar dacă dimensiunile băii tale nu îţi permit să o amenajezi aşa cum vezi în marile reviste de design interior, poţi realiza un design modern şi aparte chiar şi într-o baie de câţiva metri pătraţi. Folosind elementele potrivite şi combinând într-un mod armonios culorile şi texturile, vei avea parte de confortul aşteptat şi vei putea să te bucuri de baia ta.

Cabină de duş sau cadă?

Una dintre cele mai mari dileme ale persoanelor care au la dispoziţie o baie mică, este aceea de a alege între o cabină de duş şi o cadă clasică. În privinţa acestui aspect, părerile sunt deseori împărţite, unii afirmând că niciodată o cabină de dus nu îţi va oferi relaxarea pe care ţi-o oferă o cadă. Pe de altă parte, din lipsă de spaţiu, mulţi înclina balanţa spre a alege o cabină de duş care este mult mai practică şi ocupa şi mult mai puţin din suprafaţa băii.

Înainte de a lua o decizie, pune în balanţă argumentele pro şi contra, cum ar fi spaţiul şi timpul petrecut în baie. De asemenea, ţine cont de faptul că există şi alte elemente ce nu pot lipsi dintr-o baie, precum lavoarul, vasul de toaletă, dar şi un mic dulap şi organizează-ţi spaţiul astfel încât toate acestea să fie aşezate într-un mod cât mai practic.

În ceea ce priveşte uşurinţa cu care se întreţine, cabina de dus câştiga detaşat în faţa unei cazi clasice. Având o suprafaţă mai mică şi fiind fabricate din plastic respectiv sticlă, acestea se curată imediat cu soluţii obişnuite, indiferent dacă aspectul sticlei este unul mat sau lucios.

(P) Idei de amenajare a unei băi mici

Fii atent la culorile alese

Când îţi doreşti să amenajezi baia într-un mod cât mai creativ, chiar dacă nu dispui  de foarte mult spaţiu, trebuie să ai în vedere şi ce materiale, texturi şi culori utilizezi. Maximizarea băii poate fi realizată prin folosirea unor culori şi nuanţe cât mai deschise.  De cele mai multe ori este preferat albul pentru pereţi, spaţiul căpătând astfel  deschidere, însă totodată poţi merge şi pe nuanţe de bej sau gri deschis. Pentru a te bucura de cât mai mult spaţiu, este ideal să amplasezi corpurile şi mobilierul în partea de sus a încăperii. De exemplu, poţi amplasa dulapurile pentru prosoape şi lenjerie deasupra vasului de toaletă, pentru că acestea să nu împiedice fluiditatea camerei. Nu subestima nici spaţiul de depozitare de sub chiuvetă, unde poţi pune toate produsele şi detergenţii pentru curăţare.

Aşadar, chiar dacă baia ta are dimensiuni mici, o poţi transforma într-un loc relaxant şi comod, cu ajutorul jocului de lumini şi culori, cât şi organizării cât mai eficiente a elementelor indispensabile.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter