Ce-și doresc copiii în vacanță? Ce am aflat la Atelierele de Idei Unica

De Revista Unica, pe Ultimul update Vineri, 11 ianuarie 2019, 12:47
Chiar și în plină perioadă de concedii, cititoarele Unica au venit în număr mare la centrul comercial ParkLake, unde revista Unica a organizat o nouă întâlnire din seria Atelierele de Idei Unica, având titlul “Ce-și doresc copiii în vacanță”.
Andra Pascu Ela Craciun Laura Davidescu Madalina Gidiuta Cristina Andone

(de la stânga la dreapta) Andra Pascu, Ela Crăciun, Laura Davidescu (Unica), Madalina Gîdiuță și Cristina Andone

Cele patru invitate speciale ale revistei Unica au fost Andra Pascu, specialist în comunicare, Cristina Andone, scriitoare și trainer de creativitate pentru copii, bloggerul de parenting Ela Crăciun și proprietara grădinițelor Butterfly Mădălina Gîdiuță.

S-a discutat despre cum călătorim cu copii de vârstă mică, cum găsim activități interesante și gratuite pentru ei – dar și pentru restul familiei – pe perioada vacanței de vară, cum le dezvoltăm gustul pentru muzica clasică, dar și cum să le alegem grădinița sau școala potrivită.

cafea nescafe dolce gustoInvitatele au putut savura o cafea Dolce Gusto, au pus întrebări și au împărtășit din propriile experiențe legate de vacanțele și educația copiilor.

Andra Pascu, manager Travel Communication România

Andra Pascu la Atelierele de ideiNu este doar specialistă în comunicare, ci și soția unui cunoscut blogger de turism și mama a doi băieți pe care i-a luat în călătorii transatlantice încă de la câteva luni. Andra ne sfătuiește să alegem o destinație potrivită pentru toți membrii familiei, astel încât fiecare să găsească ceva interesant de făcut în vacanță. Ne mai sugerează să luăm în voiaj un bagaj mic, fără prea multe jucării sau zeci de schimburi, pentru a ne mișca ușor. De asemenea, să povestim din timp copilului exact cum urmează să se desfășoare călătoria, pentru a-l obișnui cu acest tip de eveniment nou în viața lui.

Cele mai bune jucării și povești sunt cele pe care copilul le îndrăgește deja, nu unele noi, în ideea că surpriza îl va face să uite că se plictisește dacă este un drum lung de parcurs.

Întotdeauna e recomandat să avem asigurare de călătorie, pentru a evita situațiile neprevăzute legate de boală și accidente.

Cristina Andone, scriitoare, trainer de creativitate

Cristina Andone la Atelierele de Idei UnicaȘi Cristina are doi copii și ne-a povestit cum a descoperit, când era proaspătă mamă, că muzica cea mai liniștitoare pentru un bebeluș agitat este cea clasică. De aici i-a venit ideea explicării muzicii către copii prin descifrarea ritmurilor, a temelor și variațiilor unor lucrări muzicale clasice. A demonstrat că muzica clasică, asociată cu povestea, cu imaginile, are o șansă în plus să ajungă în sufletul copilului. Părinții trebuie să știe că muzica clasică nu este indigestă pentru cei mici, ci le aduce o porție fantastică de armonie, de care ar trebui să nu-i privăm pe copii.

La Atelierele de Idei, Cristina a exersat și câteva ritmuri, folosindu-se de bătăi din palme, pe care ceilalți invitați le-au replicat, și a adus un strop de sensibilitate în sufletele tuturor pe acordurile Rapsodiei I a lui George Enescu.

Ela Crăciun, supermom blogger, elacraciun.ro

Ela Craciun la Atelierele de ideiEla, însărcinată cu cel de-al treilea copil, a povestit invitatelor prezente cât de multe activități distractive pentru copii pot avea pe timpul vacanței , și asta fără nicio cheltuială: de la o seară “de cinema” organizată acasă, cu filme simpatice, desene animate și popcorn, la stropit cu apă în fața blocului sau “challenge-uri” dictate de copii pentru fiecare membru al familiei. De asemenea, ne-a sfătuit să apelăm la ajutorul bunicilor, care adesea au mai mult timp disponibil pentru nepoți decât au părinții, fără să ne temem că îi vor răsfăța prea tare sau le vor schimba iremediabil obiceiurile alimentare de acasă. Iar dacă nu avem unde să-i trimitem vara și stau acasă, cu noi, chiar dacă ne simțim obosiți seara, după ce venim de la lucru, să găsim măcar 5 minute pe care să le dedicăm total ascultatului și jucatului cu copilul nostru. Contează!

Mădălina Gîdiuță, proprietara grădinițelor Butterffly

Madalina Gidiuta la Atelierele de Idei UnicaMădălina a povestit cum ea consideră că a intrat la liceul pe care și-l dorea datorită unei profesoare, doamna Georgescu, care a avut încredere în ea atunci când toată lumea îi spunea cât de slab pregătită este și a urat fiecărei mame să aibă norocul să găsească, pentru copilul ei, o educatoare, învățătoare sau un profesor precum doamna Georgescu, care să iubească sincer copiii și să-i încurajeze.

Am mai aflat o mulțime de trucuri utile în alegere unei grădinițe: proximitatea, meniul, decorarea sălilor cu lucrările copiilor, existența jucăriilor simple, care dezvoltă creativitatea, dar și diferența dintre acreditare și autorizare. De asemenea, Mădălina a demontat și mitul celei mai bune învățătoare din școală, care nu întotdeauna este și cea mai iubitoare de copii, fiind posibil mai înclinată către obținerea propriilor performanțe profesionale.

premii trollere LamonzaLa final, toți cei prezenți au participat și la o tombolă cu premii constând în cărți oferite de Cristina Andone și trollere oferite de Lamonza.

cadouri pentru toate cititoarele prezente la atelierele de idei unica

Fiecare invitată a primit un cadou din partea revistei Unica.

Noua ediție a Atelierelor de Idei, găzduită de centrul comercial ParkLake din București, ne-a dat idei pentru alte teme de discuție, așa că, dacă nu ați putut participa, veți avea ocazia să o faceți și în lunile viitoare.

Foto: Vlad Chirea

S-ar putea să te intereseze și:

Sfaturi pentru o vacanță perfectă. Ce am aflat de la Atelierele de Idei Unica

Despre pasiuni și dezvoltare personală. Ce am aflat de la Atelierele de Idei Unica, ediția a XXX-a

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter