(P) Urban Gourmet, o experiență pe care o poți savura la Si-Lounge

De Unica.ro, pe

Fie că ieși la un lunch corporatist sau comanzi ceva la prânz între doua zoom call-uri, că pregătești o cină în doi, o masă în familie sau o gustare solo la serialul preferat, veșnica dilemă ”Ce mâncăm azi?” te poate prinde de multe ori în fața aceleași rutine, fără de chef și inspirație. Îți poți găsi mojo-ul culinar pe social media unde mămicile urbane se întrec în rețete nutri-glam și până și sora ta care abia dacă își fierbea un ou înainte de pandemie gătește acum ca mamma mia.

Dar să poți transforma o listă de ingrediente de la raft într-o experiență culinară gourmet este în primul rînd o stare de spirit în care flow-ul creativ se completează cu atmosfera hygge și un strop de TLC, tender loving care – da, chiar e o chestie. E nevoie doar de un pic de imaginație. Și dacă tot te simți stuck uneori, există un loc aparte în București în care inspirația de acest fel abundă, un loc cu totul aparte în care poți avea o experiență Urban Gourmet, în aer liber în perioada aceasta, cu toate precauțiile luate și unde plătești doar costul ingredientelor, lucru ce face din acest proiect să fie unic în lume. Toate unul și unul. Toate de la magazinul Kaufland, alese personal de chef Liviu Lambrino și chef Samuel Le Torriellec.

chef Liviu Lambrino

Chef Liviu Lambrino

Meniul à la carte este pe cât de puțin stufos, pe atât de sofisticat încât crează prin fiecare detaliu, fiecare notă subtilă, fiecare condiment, sentimentul unei simplități discrete și suprinzătoare. Un adevărat foodie va ști să recunoască și să aprecieze dish-urile îndrăznețe, cu totul neașteptate și rețetele tradiționale reinventate cu multă imaginație. Pe lângă imaginație, e nevoie și de îndrăzneală și un strop de umor pentru a transforma un preparat subestimat, precum coliva, în genere asociată cu ritualul religios într-un desert ingenios cu dulceață iute artizanală de roșii cu semințe de mac, sos de vanilie și sriratcha.

Iar combinațiile neașteptate nu se opresc aici. Dacă tot am început cu desertul, nu te feri să încerci și Crème brulée, un desert clasic franțuzesc cu textura sa fină și temperament exotic dat de piureul de Yuzu, un gust memorabil ce aduce a o combinație fresh de lime și lămâie.

Feblețea bucătarului-chef rămâne însă tarta de pere care te va suprinde cu blatul devenit un crumble la îmbogățit cu garam masala și alune de pădure pe un fond de cremeaux de ciocolată iute. Perele sunt fierte într-o reducție de vin alb și curcuma. Mai departe, cuvintele devin de prisos pentru a descrie after-taste-ul acestei combinații.

Chiar și cei neinițiați în gourmet cuisine vor aprecia felul în care gusturile se completează în perfectă armonie și vor regăsi și acel ceva din esența gustului de acasă. De altfel, chef Liviu Lambrino a dezvăluit că majoritatea dish-urilor sale au fost create în bucătăria sa de acasă, cu mult suflet, cum ar fi spre exemplu chiftelele ”așa cum le făcea mama”. Pe de altă parte, mama sigur nu le făcea ușor iuți alături de un piure delicios de avocado.

chiftelute cu avocado

Chifteluțe cu avocado

Dintre preparatele de suflet ale lui Liviu, m-a impresionat în mod deosebit un preparat și anume Camembert en croute, cu aluatul său crocant echilibrat de smochinele picante. Mai rămân multe de explorat, humusul, somonul și mușchiul de vită cu crustă caramelizată servit cu un crumble de arpacaș, alune de pădure și gălbenuș confit.

Camembert en croute

Camembert en croute

După prima vizită la Si-Lounge, negreșit te vei întoarce aici. Fii fără grijă însă, nu vei avea timp să intri în rutină sau să te plictisești de preparate. Meniul se schimbă la fiecare anotimp deoarece include legume și fructe proaspete de sezon.

Totul te va suprinde aici, de la meniu, la design, la elementele de decor, service-ul impecabil până la cele mai mai mărunte detalii precum selecția platourilor ingenioase din cermică mată cu accente de culoare deloc întâmplătoare.

creveti gremolata

Creveți gremolata

Locația în sine, situată în inima cartierului Pipera, pe strada George Constantinescu 2-4, este spectaculoasă. Nu te-ai aștepta la așa o atmosferă fermecătoare în spatele clădirilor terne de birouri corporatiste. Literalmente o gură de aer proaspăt care te face să uiți pentru câteva clipe de dilemele și provocările de zi cu zi.

Poți veni liniștit cu mașina, căci există o parcare spațioasă iar o dată trecut de barieră vei avea senzația că ai pășit în altă lume. Vei observa elemente de design ce amintesc de atmosfera de carnaval. Piesa de rezistență este caruselul vintage transformat în bar de pe terasa interioară.

Nota de plată va fi, poate, elementul cel mai suprinzător care sudează întregul concept într-o rețetă cu totul aparte, căci nu te-ai aștepta ca așa o experiență unică să fie accesibilă la costul de la raft al ingredientelor cu care chef Lambrino reușește să creeze magie.

Și, dacă toate acestea ți se par prea frumoase pentru a fi adevărate, e simplu să te convingi. Este însă nevoie să suni pentru o rezervare la numărul dedicat, 0799.91.99.11. Îți este garantată o experiență care cel puțin te va scoate din rutină în moduri cu totul suprinzătoare.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter