(P) Sfaturi despre cum să alegeți mobilierul pentru camera copiilor și care să fie pe placul copiilor

Când vine timpul să amenajeze camera copiilor , mulți părinți sunt îngrijorați dacă vor putea crea un mediu sigur și în același timp funcțional și frumos în care cei mici să se simtă confortabil și plăcut.

(P) Sfaturi despre cum să alegeți mobilierul pentru camera copiilor și care să fie pe placul copiilor

6 sfaturi care vă vor ajuta să amenajați camera copilului 

Faceți-vă un plan

Într-adevăr, este foarte interesant să intrați în magazin și să vă opriți în fața mobilierului pentru copii cu aspect frumos, colorat și distractiv, care v-a atras atenția imediat. Dar va fi potrivit pentru spațiul pe care îl aveți? Este adecvat vârstei copilului dvs. și va putea să le folosească mult timp?

Pentru a vă asigura că micuțului îi place camera, alocați câteva minute (sau ore) din timpul dvs. pentru a face un plan și pentru a găsi echilibrul între spațiul disponibil, nevoile copilului și tipul de mobilier care ați dori să facă parte din mobilierul camerei acestuia. 

Alegeți o temă principală

Nu uitați faptul că, nu amenajați camera dvs. ci a copilului dumneavoastră. Și copiii, mai ales dacă sunt mai mici, iubesc super-eroii, prințesele sau au personaje preferate din desene animate sau filme. Pentru a-i face fericiți, întrebați-i despre culorile pe care vor să fie prezente în camera lor, precum și despre tema în care vor să fie mobilate. Desigur, acest lucru nu înseamnă că trebuie să le îndepliniți toate dorințele, dar astfel vă veți face o idee despre ce le place și ce nu.

Și dacă copiii sunt încă foarte mici și încă nu își pot exprima preferințele, puteți viziona seturile complete pentru amenajarea camerei unui copil. Majoritatea producătorilor oferă mobilier pentru copii foarte colorat și distractiv, care este plăcut de cei mai mici, precum și de frații și surorile lor  mai mari.

(P) Sfaturi despre cum să alegeți mobilierul pentru camera copiilor și care să fie pe placul copiilor

Gândiți-vă la versalitate

Copiii cresc foarte repede, renunță la jucării și le rămân mici hainele și mobilierul. Pentru a nu fi nevoie să schimbați mobilierul camerei copiilor într-un an sau doi, nu este rău să aveți o abordare practică și să căutați mobilier care să poată fi transformat.

Acordați prioritate siguranței

Amenajarea camerei unui copil cu mobilier frumos, dar nu foarte sigur, este ultimul lucru pe care îl doriți, nu-i așa? Prin urmare, înainte de a-l cumpăra, ar trebui să acordați o atenție specială la ce vopsele și lacuri sunt utilizate la fabricarea lui  și dacă are margini ascuțite  care ar putea răni copiii .

Nu uitați de calitate și durabilitate

Nu veți greși dacă acordați atenție atât materialelor, cât și calității realizării  mobilierului pentru copii. Pentru că de acestea depinde cât de durabil va fi mobilierul și cât de sigur va fi pentru copii.

Dacă doriți opinia noastră, atunci vă sfătuim să optați pentru un mobilier pentru  camera copiilor din lemn natural sau PAL laminat, deoarece aceste materiale sunt puternice, durabile și pot rezista la sarcini grele (sărituri pe paturi, lovituri și câte altele). ). În ceea ce privește tapițeria paturilor, o alegere bună ar fi tapițeriile din fibre sintetice, deoarece sunt ușor de întreținut și de curățat (iar acest lucru vă va aduce un mare beneficiu).

Mobilați camera în funcție de nevoile și vârsta copilului

De fapt, acesta este cel mai important sfat pe care îl putem oferi. Și știți că nevoile bebelușilor și ale copiilor mici sunt diferite de nevoile adolescenților. De exemplu, dacă mobilați o cameră pentru un copil mic, este bine ca mobilierul să fie nu prea înalt și să fie comod pentru copil. Pentru copiii mici este recomandabil să alegeți mobilier mai colorat și mai distractiv. O alegere excelentă, de exemplu, ar fi paturile duble cu tobogan, paturile în formă de personaje preferate, mașini, paturile cu baldachin pentru domnișoare etc. etc.

Dacă amenajați o cameră pentru adolescenți, vă recomandăm să vă consultați cu adolescentul și să vă concentrați asupra mobilierului care îi place tânărului domnișor sau domnișoară. Acest lucru vă va scuti de necazuri și va amenaja camera într-un mod care va fi plăcută de tineri cu siguranță.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter