(P) Selecția și alegerea proiectului de casă potrivit

De Unica.ro, pe

Ce înseamnă casa perfectă sau ideală? Fiecare persoană are propriile gusturi și păreri, ce implică o decizie grea atunci când trebuie să fie puse în aplicare. Lucrurile sunt la fel de complicate pentru  o locuință destinată unei singure persoane, unui cuplu sau unei familii. Sunt multe aspecte și detalii care trebuie să fie luate în calcul și care garantează reușita alegerii. 

De aceea, considerăm că faza de concepere și de selecție a unui proiect casa, este una dintre cele mai importante și trebuie să i se acorde toată răbdarea și atenția necesare.

De ce să țineți în principal seama atunci când vreți să realizați un proiect de casă?

  1. O casa ideală nu este tot una cu o casă potrivită

Din păcate, una este ceea ce ne dorim și visăm și alta este realitatea. Pentru a lua cea mai bună decizie, vor intra în calcul multe detalii, printre care menționăm: specificul terenului, vecini și împrejurimi, regim de înălțime, bugetul disponibil, nevoi reale și pe termen lung, costuri de amenajare și întreținere etc.

Chiar dacă idealul de casă este: cât mai spațioasă, cu curte generoasă, living și dormitoare mari , dressing încăpător, piscină, terasă, foișor, garaj acoperit, grădină cu flori și arbuști exotici etc., toate aceste detalii sunt fezabile, doar cu un teren și un buget generos.

De aceea, vă sfătuim să  evaluați realist încă de la început ce vă doriți și ce vi se potrivește și abia apoi să alegeți terenul și proiectul ce corespunde nevoilor și posibilităților dumneavoastră.

(P) Selecția și alegerea proiectului de casă potrivit

  1. Casă pe un singur nivel, cu etaj sau cu mansardă?

Un alt aspect ce contează foarte mult este dispunerea și suprafața, dacă aceasta să fie pe un singur nivel, cu etaj, cu mansardă sau cu etaj/e și mansardă. Răspunsul va fi evident, în funcție de dimensiunea terenului disponibil, amprenta la sol dorită, nevoi, buget, preferințe.

În cazul în care vreți să vedeți cum puteți obține cel mai avantajos proiect, nu ezitați să consultați  portofoliul UBERhause de case cu mansarda. O sursă bună de inspirație poate asigura, în cele mai multe cazuri, spațiul optim pentru tot ce este necesar unei familii moderne.

  1. Informează-te și documentează-te bine înainte de a face un proiect

Pentru a lua o decizie  bună este recomandat să vă informați de pe site-uri de specialitate sau din surse sigure și să aflați de la specialiști care sunt avantajele și dezavantajele oricărui tip de construcție. Astfel, puteți  ști ce să cereți și la ce să te aștepți de la proiectul dorit.

Cu siguranță veți constata că multe dintre detaliile la care vă gândeați inițial nu pot fi puse în proiect sau nu sunt simplu de pus în proiect. Nu uitați că trebuie să acordați atenția necesară și aspectelor legate de legalitatea anumitor amenajări.

Pentru a fi ajutat în a face cele mai bune alegeri, este bine să apelați la o firmă de arhitectură și proiectare cu multă experiență și cu un portofoliu bogat. Astfel, veți avea de unde să vă inspirați și să primiți consiliere specializată.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter